Ecolodge Spinguera

Ecolodge Spinguera

Ecolodge Spinguera is een bijzonder aangename verrassing in alle opzichten! Dit milieuvriendelijke complex heeft een fantastische ligging, nabij het prachtige Norte Nationaalpark. De rust en ruimte van dit park past ook helemaal bij dit speciale verblijfsadresje; alsof je midden in de natuur verblijft. De lodge ligt midden in alle pracht van Boa Vista. De imposante zandduinen met daarachter de heerlijke zee liggen direct voor de deur. Hier kom je helemaal tot rust en lijk je even afgesloten te zijn van alle hectiek, heerlijk!

Larissa, de Italiaanse eigenaresse is niet zonder reden erg trots op haar pareltje. Ze is ook altijd in voor een praatje en doet haar uiterste best om te zorgen voor een aangenaam verblijf. Dit begint eigenlijk al gelijk goed tijdens het ontbijt, waar de zelfgemaakte jam tijdens het ochtendzonnetje wordt geserveerd in het charmante restaurant. Overigens kun je optioneel ook halfpension of volpension bijboeken, zodat je de mix tussen Kaapverdische en Italiaanse gerechten dagelijks kunt uitproberen. Het dorpje waaraan Ecolodge Spinguera ligt heet Espingueira. Dit kleine en authentieke dorpje ligt aan de noordkust van Boa Vista, waar je ook nog een strand aantreft. Wanneer je een auto huurt kun je ook de rest van het eiland bekijken, wat zeker de moeite waard is.
Lees meer Ecolodge Spinguera Lees minder Ecolodge Spinguera
 • Milieuvriendelijke ecolodge
 • Midden in de natuur
 • Ver weg van alle hectiek
 • Bijzondere ervaring

Er is geen informatie over kamertypes beschikbaar

Espingueira

Het kleine dorpje Espingueira ligt helemaal aan de noordkant van het bijzondere eiland Boa Vista. Hier sta je midden in de natuur en ben je ver weg van alle hectiek. Wat je hier dan ook vooral aantreft is heel veel rust en ruimte. Het landschap is omringd door uitgestrekte zandduinen, waarachter het prachtige strand is gelegen. Met comfortabele ligbedjes is dit de ideale plek om helemaal te ontspannen en te genieten van het heerlijke klimaat van Boa Vista.

De rustige ligging maakt het huren van een 4x4 jeep erg aantrekkelijk. Geen probleem, want deze optie is zeker mogelijk. En het eiland is zeker het ontdekken waard. Zo ligt het iets meer ontwikkelde plaatsje Sal Rei op ongeveer 8 kilometer. Ook zijn er in de omgeving verlaten stranden en enkele baaitjes te vinden, waar je enkel met een jeep kan komen. Fantastisch om op deze manier Boa Vista rond te toeren.

Boa Vista

Bem-vindo ao Boa Vista! Nieuw in het aanbod van Sunweb deze winter is het Kaapverdische eiland Boa Vista. Net als het naastgelegen Sal is Boa Vista een klein zonparadijsje, compleet met hagelwitte zandstranden, wuivende palmbomen en een zalig relaxed sfeertje. Het eiland ligt het dichtst bij de kust van Afrika en kent hierdoor de hoogste temperaturen. Voor strandliefhebbers en rustzoekers is Boa Vista dan ook de place to be!

Boa Vista is qua oppervlakte één van de grotere eilanden van de Kaapverdische archipel, maar is qua toerisme nog niet zo ver ontwikkeld als buureiland Sal. Dat maakt Boa Vista een authentieke bestemming, waar je kan genieten van het typisch Kaapverdische sfeertje, maar ook echt helemaal tot rust kan komen. Zo zijn de stranden op Boa Vista nog ongerepter dan op Sal, hier vind je geen overvolle stranden vol ligbedjes, maar uitgestrekte witte zandstranden waar je meer dan voldoende plek vindt om je handdoekje neer te leggen. De natuur is ook iets ruiger en heuvelachtiger dan op Sal, waardoor het binnenland zich uitstekend leent voor het maken van mooie jeepsafari’s door de ‘woestijn’ van het eiland.

Ook voor watersportliefhebbers is Boa Vista een uitdagende vakantiebestemming. Zo is het door de constante wind die er staat een waar surfparadijs. Daarnaast vind je voor de kust van Sal Rei het kleine eilandje Ilheus, een plek die zich uitstekend leent voor duikers, vanwege de resten van het fort Duca de Braganca die hier te vinden zijn.

In het noordwesten van het eiland ligt de enige ontwikkelde badplaats van het eiland, Sal Rei. In het kleine, sfeervolle centrum van de plaats vind je verschillende restaurantjes en bars en goede hotels en appartementen. Ben je deze winter op zoek naar een plek om even te ontsnappen aan de Nederlandse winterkou? Dan is Boa Vista een absolute aanrader!

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Kaapverdië is Praia en bevindt zich op het eiland Santiago.

Ligging
Ten westen van Afrika, in de Atlantische Oceaan ligt de archipel Kaapverdië. Deze eilandengroep bestaat in totaal uit tien eilanden, waarvan er negen zijn bewoond: Santo Antão, Santa Luzia, São Vicente, São Nicolau, Sal, Boa Vista, Maio, Santiago, Fogo en Brava.

Taal
De officiële taal is Portugees. Verder spreken de Kaapverdianen onderling vaak Creools. Het Creools is een mengeling van het Portugees en Afrikaanse klanken. In de toeristische centra kan je in het Engels prima terecht.

Tijd
Op Kaapverdië is het tijdens onze wintertijd twee uur vroeger dan in België. Het tijdverschil met België gedurende onze zomertijd is drie uur vroeger.

Religie
Het grootste deel van de bevolking is Rooms-Katholiek (ca. 96%). Ongeveer 3% van de bevolking is Protestant.

Valuta
De officiële munteenheid is de Kaapverdische escudo (CVE). 1,00 euro is ongeveer gelijk aan 110 CVE (mei 2016).

Het is in Kaapverdië mogelijk om met buitenlandse bankkaarten geld op te nemen bij alle Western Union banken. Deze zijn onder andere gevestigd in Santa Maria en op de luchthaven van Sal. Bij sommige banken is het mogelijk om met jouw Mastercard-creditcard geld af te halen. Het best kan je jouw geld wisselen bij banken en op de luchthaven via traveller cheques of op te nemen met een credit card (VISA). Daarnaast raden wij jou aan om voldoende contant geld bij je te hebben.

Voltage
Het voltage is 230 Volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Veiligheid
Kaapverdië kent weinig criminaliteit. Het is veilig in de toeristische gebieden. Let wel altijd goed op je spullen, net zoals je dat in België doet. Het is aan te raden om tijdens jouw verblijf in Kaapverdië waardevolle spullen in een kluisje op je kamer of bij de receptie te bewaren.

Reisdocumenten/visum
Voor de Belgische nationaliteit geldt: je dient in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort dat bij terugkomst in België nog 6 maanden geldig is.

Per 1 januari 2019 is het niet meer verplicht voor reizigers met de Nederlandse/Belgische nationaliteit om een visum aan te schaffen voor reizen naar Kaapverdië. Per 1 januari 2019 heeft Kaapverdië in plaats daarvan een toeristenbelasting verplicht gesteld van 30,83 euro per reiziger. Omdat deze wijziging plaatsvindt midden in het seizoen is er een overgangsfase die geldt voor vertrekken tot en met 20 maart 2019.

Vertrek tot en met 20 maart 2019
Gedurende de overgangsfase kun je nog steeds via ons het visum (25,- euro per persoon, die al verwerkt is in onze reissom) regelen door de paspoortgegevens van alle reizigers naar ons te sturen. Je kunt dan gewoon met het visum reizen en je hoeft dan op bestemming niet de toeristenbelasting te betalen. Je kunt er ook voor kiezen het visum niet via ons aan te vragen, maar ter plaatse de toeristenbelasting van 30,83 euro per reiziger te voldoen. Kies je liever hiervoor? Stuur ons dan een mail naar kaapverdie@sunweb.nl met daarin jouw boekingsnummer en de vermelding dat je het visum niet bij ons afneemt. Wij verwerken de korting van 25,- euro per visum dan in jouw boeking.

Vertrek vanaf 21 maart 2019
Op dit moment wordt er nog met de autoriteiten overlegd om de termijn van de overgangsfase te verlengen tot en met april 2019. Tot nader bericht geldt dat voor vertrekken vanaf 21 maart alleen nog toeristenbelasting moet worden voldaan. Wanneer dit ongewijzigd blijft zullen wij 25,- euro per persoon in mindering brengen op jouw factuur en het eventueel teveel betaalde bedrag terugstorten.

Visum aanvragen?
Het visum voor jouw vakantie naar Kaapverdië wordt door Sunweb geregeld. De kosten van het visum zijn inbegrepen in de reissom.
Om het visum voor je in orde te maken is het noodzakelijk dat Sunweb de volgende gegevens van elke reiziger ontvangt:
- Voornamen en achternaam conform paspoort;
- Geboortedatum;
- Geboorteplaats;
- Nationaliteit;
- Paspoortnummer;
- Vervaldatum paspoort.
Het is belangrijk dat je de bovenstaande gegevens direct na de boeking aan ons doorgeeft via kaapverdie@sunweb.nl. Boek je een last minute vakantie naar Kaapverdië en vertrek je binnen 5 dagen? Neem dan telefonisch contact met ons Contact Center op.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Vaccinatie
Vaccinaties voor Kaapverdië zijn niet verplicht. Inentingen voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de website van Het Tropisch Instituut:
www.itg.be.

Aankomst luchthaven Sal/Reisleiding Sunweb
Op Sal (Kaapverdië) werkt Sunweb samen met het lokale agentschap On Pro Travel Solutions. Bij aankomst op de luchthaven word je door onze vertegenwoordiging verwelkomd die jou verdere informatie geeft. Ook krijg je direct jouw welkomstenvelop mee waarin alle benodigde informatie staat.
Let op: Sunweb heeft geen Nederlandstalige reisleiding op Sal (Kaapverdië).

Telefoneren
In Kaapverdië kan je met jouw mobiele telefoon telefoneren. Wij adviseren je echter om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor worden gerekend. Informeer voorafgaand de reis hierover bij jouw provider. Wil je gebruikmaken van het internet via jouw telefoon, dan raden wij je aan om dit via het draadloos netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland jouw dataroaming uit.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Kaapverdië voor de politie is 132. Heb je een ambulance nodig, dan bel je 130 en het alarmnummer van de brandweer is 131.

Eten & drinken
Lekker gaan eten in Kaapverdië is heel goed mogelijk. Op Sal vind je bijvoorbeeld toffe en gezellige restaurants met een uitgebreide menukaart. Je hebt de keuze uit lokale specialiteiten en visgerechten, maar ook veel gerechten uit de internationale keuken staan op het menu. De lokale drank is Grogue (rum van rietsuiker) en Ponche (Grogue met suiker). Probeer zeker ook eens de wijn Cha, een smaakvolle witte wijn afkomstig van het eiland Fogo.

Het water in Kaapverdië is niet zoals je in België gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kan het best in de supermarkt of bij jouw hotel/appartement flessen water kopen. Let er op dat de flessen zijn gebotteld.

Fooien
Het is in Kaapverdië de gewoonte om een fooi te geven van ongeveer 5% van de rekening.

Openingstijden
In Kaapverdië zijn de winkels van maandag t/m vrijdag vanaf 08.00 tot 13.00 uur en van 15.00  tot 19.00 uur geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 08.00 tot 13.00 uur geopend en op zondag zijn de (meeste) winkels gesloten.

Feestdagen
In de periode van november t/m maart vinden de volgende feestdagen plaats:
- 24 en 25 december: Kerst
- 31 december: Oudjaar

Espingueira
 • Klein dorpje aan de noordkant
 • Uitgestrekte zandduinen en prachtige zee
 • Weg van alle hecktiek
 • Midden in de natuur
Boa Vista
 • Schitterende zandstranden
 • Ideaal voor rustzoekers
 • Hele winter rond 25 graden
 • Relaxte sfeer

Het weer

ERVARINGEN

Voor deze accommodatie is er nog geen beoordeling beschikbaar.

Beoordelingen

Vluchtinformatie

Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Boa Vista. Deze vlucht duurt ongeveer 6 uur. Houd er rekening mee dat je op de heen- en/of terugreis een tussenlanding hebt. Indien je een tussenlanding hebt duurt de vlucht langer dan 6 uur. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb.

Vertrekdagen

Je kan vertrekken op donderdag.

De transfer

De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Sunweb hebt geboekt. De transfer naar Sal Rei duurt ca. 30 minuten.

Vluchtschema

In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen die nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

Voorzorgsmaatregelen i.v.m. Ebola-virus

De gezondheidsautoriteit van Kaapverdië heeft besloten om reizigers die binnen 30 dagen voor vertrek naar Kaapverdië naar de landen Guinee, Sierra Leone, Nigeria en/of Liberia reizen niet toe te laten op vluchten naar Kaapverdië. In deze landen is de kans groot dat reizigers het Ebola-virus hebben opgelopen. Het eiland neemt deze maatregel puur uit voorzorg. Op Kaapverdië heerst geen Ebola.

Bagage

Bagageregels Transavia tot 1 april 2014 van en naar Nederland:

Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 5 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x35x25 cm. Dit is inclusief laptop, foto- en filmapparatuur. Daarnaast is 1 jas of draagtas met goederen gekocht op de luchthaven na de douanecontrole toegestaan.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo. Het is mogelijk om de bagage van 2 reizigers in 1 koffer te vervoeren. Houd er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van 1 koffer 32 kilo is.

De kosten voor het meenemen van een extra stuk ruimbagage zijn €10,00 per stuk per enkele reis. Neem je meer dan 20 kilo mee? Dan wordt er ook €10,00 per kilo per enkele reis in rekening gebracht.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kilo. Dit is inclusief buggy, maxi-cosi of kinderwagen. Een baby heeft recht op 1 stuk ruimbagage. Dit mag een maxi-cosi, buggy of koffer zijn. Neem je een maxi-cosi of buggy mee dan verdeel je de bagage over de koffers van de ouders.Alleen een paraplu buggy tot maximaal 7 kilo kan je meenemen tot aan de gate. Het verschilt per vlucht of je de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hiernaar bij het cabinepersoneel. Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

Wij raden je dringend aan om je aan de bagagevrijdom te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn €10,00 per kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Deze bagageregels zijn ook van toepassing wanneer je vertrekt voor 1 april 2014 en terugkomdt na 1 april 2014.

Bagageregels Transavia vanaf 1 april 2014 van en naar Nederland:

Per 1 april 2014 zijn de bagagevoorwaarden voor vluchten van en naar Nederland met Transavia gewijzigd. Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x35x25 cm. Dit is inclusief laptop, foto- en filmapparatuur. Daarnaast is 1 jas of draagtas met goederen gekocht op de luchthaven na de douanecontrole toegestaan.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage. Dit is inclusief buggy, maxi-cosi of kinderwagen. Een baby heeft recht op 1 stuk ruimbagage. Dit mag een maxi-cosi, buggy of koffer zijn. Neem je een maxi-cosi of buggy mee dan verdeel je  de bagage over de koffers van de ouders.Alleen een paraplu buggy tot maximaal 7 kilo kan je meenemen tot aan de gate. Het verschilt per vlucht of je de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hiernaar bij het cabinepersoneel. Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft geen recht op ruimbagage. Dit zit niet bij de vakantie inbegrepen.In Stap 2 van het boekingsproces, via Mijn Sunweb+ of via de Selfservice website van Transavia kan je ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:15 kg ruimbagage = €5 per enkele reis20 kg ruimbagage = €8 per enkele reis25 kg ruimbagage = €15 per enkele reis*max 32 kg per koffer.**Per reiziger mag je maximaal 5 stuks ruimbagage inchecken. *** Reizigers die met meerdere passagiers binnen één boeking reizen, mogen het gewicht over de bagage verdelen. Dit geldt alleen voor ruimbagage, niet voor handbagage. Bijvoorbeeld: Indien je met twee passagiers binnen één boeking 20 kg bijboekt, mag je twee koffers van 10 kg meenemen.

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Tot 7 dagen voor vertrek kan je dit bijboeken via Mijn Sunweb+. Binnen 7 dagen voor vertrek kan je dit telefonisch via Sunweb bijboeken. Indien je ruimbagage bijboekt, ontvang je een aangepaste factuur van Sunweb. Boek je de ruimbagage via Sunweb, dan ontvang je hiervoor een apart voucher bij de reisbescheiden. 

Vanaf 3 weken tot 2 uur voor vertrek kan je bagage bijboeken via de Selfservice website van Transavia. Zie hieronder hoe de Selfservice website van Transavia werkt:1.    Houd jouw boekingsnummer en jouw boekingsgegevens bij de hand.2.    Ga naar de Selfservice website.3.    Volg de stappen en boek de door jou gewenste ruimbagage bij.4.    Betaal jouw extra ruimbagage met een creditcard of via iDeal.5.    Na het bijboeken van extra ruimbagage ontvang je een boekingsbevestiging van Transavia per mail.

Als je online bent ingecheckt dan kan je geen bagage meer bijboeken. Ook niet meer op de luchthaven.

Houd er rekening mee dat de bijgeboekte ruimbagage via de Selfservice website van Transavia niet wordt getoond op het vliegticket dat je van Sunweb ontvangt. Als je de bagage via Transavia bijboekt, dan ontvang je een bevestiging van Transavia. Deze bevestiging moet je tonen bij de incheckbalie. Je ontvangt hiervoor geen apart voucher van Transavia. 

E-tickets

Sunweb stuurt je uiterlijk één week voor vertrek de tickets.

Let op:

 op de tickets dienen de 1

 voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de identiteitskaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kan je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer exacte informatie over de vliegreis, zoals bagage en online check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar 'Reisinfo' - 'De vliegreis' op deze website.

Wijzig

In welke periode?
  Naar het begin