Op vakantie naar Kaapverdië

Destination image

Op ongeveer 6 uur vliegen van België vind je de tropische bestemming Kaapverdië. Al direct bij aankomst ervaar je de relaxte sfeer van dit land. Wat is er nu aangenamer om er even tussen uit te zijn en de zon op te zoeken? Op Kaapverdië schijnt de zon (bijna) altijd, ligt de temperatuur het hele jaar door rond de 25ºC en wat dacht je van de uitgestrekte stranden, het kristalheldere water en de gastvrije bevolking?

Kaapverdië ligt voor de kust van Senegal (Afrika) in de Atlantische Oceaan en bestaat uit tien eilanden, waarvan negen eilanden zijn bewoond: Santo Antão, Santa Luzia, São Vicente, São Nicolau, Sal, Boa Vista, Maio, Santiago, Fogo en Brava. Deze tien eilanden zijn totaal verschillend van elkaar, dat maakt deze bestemming net zo interessant. Zo zijn Sal en Boa Vista dé strandbestemmingen van de archipel: mooie witte zandstranden, palmbomen en een verfrissende zee. Fogo daarentegen is een mystiek eiland waar het altijd mistig is en de omgeving wordt gedomineerd door veel groen en bergen.

Heb je al zin gekregen in een welverdiende, relaxte zonvakantie op Sal? Kijk dan snel verder naar het aanbod aan hotels en appartementen. Jouw favoriete vakantieadres zit er zeker tussen.

Lees meer Lees minder
Alle accommodaties in Kaapverdië
Populaire regio's in Kaapverdië

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Kaapverdië is Praia en bevindt zich op het eiland Santiago.

Ligging
Ten westen van Afrika, in de Atlantische Oceaan ligt de archipel Kaapverdië. Deze eilandengroep bestaat in totaal uit tien eilanden, waarvan er negen zijn bewoond: Santo Antão, Santa Luzia, São Vicente, São Nicolau, Sal, Boa Vista, Maio, Santiago, Fogo en Brava.

Taal
De officiële taal is Portugees. Verder spreken de Kaapverdianen onderling vaak Creools. Het Creools is een mengeling van het Portugees en Afrikaanse klanken. In de toeristische centra kan je in het Engels prima terecht.

Tijd
Op Kaapverdië is het tijdens onze wintertijd twee uur vroeger dan in België. Het tijdverschil met België gedurende onze zomertijd is drie uur vroeger.

Religie
Het grootste deel van de bevolking is Rooms-Katholiek (ca. 96%). Ongeveer 3% van de bevolking is Protestant.

Valuta
De officiële munteenheid is de Kaapverdische escudo (CVE). 1,00 euro is ongeveer gelijk aan 110 CVE (mei 2016).

Het is in Kaapverdië mogelijk om met buitenlandse bankkaarten geld op te nemen bij alle Western Union banken. Deze zijn onder andere gevestigd in Santa Maria en op de luchthaven van Sal. Bij sommige banken is het mogelijk om met jouw Mastercard-creditcard geld af te halen. Het best kan je jouw geld wisselen bij banken en op de luchthaven via traveller cheques of op te nemen met een credit card (VISA). Daarnaast raden wij jou aan om voldoende contant geld bij je te hebben.

Voltage
Het voltage is 230 Volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Veiligheid
Kaapverdië kent weinig criminaliteit. Het is veilig in de toeristische gebieden. Let wel altijd goed op je spullen, net zoals je dat in België doet. Het is aan te raden om tijdens jouw verblijf in Kaapverdië waardevolle spullen in een kluisje op je kamer of bij de receptie te bewaren.

Reisdocumenten/visum
- Belgisch internationaal reispaspoort en visum
- De reisdocumenten dienen nog minstens 6 maanden geldig te zijn na aankomst in Kaapverdië.
- Het visum wordt door Sunweb, via het lokale agentschap geregeld. Sunweb vraagt hiervoor de volgende gegevens op:
* Paspoortnummer en vervaldatum
* Geboorteplaats
Omdat wij binnen 5 dagen voor vertrek geen visumaanvraag meer kunnen indienen is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet. Lukt het niet om dit binnen deze termijn te doen, dan kan je het visum alleen nog ter plaatse zelf regelen.
Het aanvragen van het visum is je eigen verantwoordelijkheid. Bij het niet (volledig) of te laat aanleveren van de gegevens zijn wij niet aansprakelijk. In dat geval zijn de kosten voor eigen rekening.
- Indien je geen Belgische nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met je ambassade of consulaat.
- Het over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Vaccinatie
Vaccinaties voor Kaapverdië zijn niet verplicht. Inentingen voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de website van Het Tropisch Instituut:
www.itg.be.

Aankomst luchthaven Sal/Reisleiding Sunweb
Op Sal (Kaapverdië) werkt Sunweb samen met het lokale agentschap On Pro Travel Solutions. Bij aankomst op de luchthaven word je door onze vertegenwoordiging verwelkomd die jou verdere informatie geeft. Ook krijg je direct jouw welkomstenvelop mee waarin alle benodigde informatie staat.
Let op: Sunweb heeft geen Nederlandstalige reisleiding op Sal (Kaapverdië).

Telefoneren
In Kaapverdië kan je met jouw mobiele telefoon telefoneren. Wij adviseren je echter om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor worden gerekend. Informeer voorafgaand de reis hierover bij jouw provider. Wil je gebruikmaken van het internet via jouw telefoon, dan raden wij je aan om dit via het draadloos netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland jouw dataroaming uit.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Kaapverdië voor de politie is 132. Heb je een ambulance nodig, dan bel je 130 en het alarmnummer van de brandweer is 131.

Eten & drinken
Lekker gaan eten in Kaapverdië is heel goed mogelijk. Op Sal vind je bijvoorbeeld toffe en gezellige restaurants met een uitgebreide menukaart. Je hebt de keuze uit lokale specialiteiten en visgerechten, maar ook veel gerechten uit de internationale keuken staan op het menu. De lokale drank is Grogue (rum van rietsuiker) en Ponche (Grogue met suiker). Probeer zeker ook eens de wijn Cha, een smaakvolle witte wijn afkomstig van het eiland Fogo.

Het water in Kaapverdië is niet zoals je in België gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kan het best in de supermarkt of bij jouw hotel/appartement flessen water kopen. Let er op dat de flessen zijn gebotteld.

Fooien
Het is in Kaapverdië de gewoonte om een fooi te geven van ongeveer 5% van de rekening.

Openingstijden
In Kaapverdië zijn de winkels van maandag t/m vrijdag vanaf 08.00 tot 13.00 uur en van 15.00  tot 19.00 uur geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 08.00 tot 13.00 uur geopend en op zondag zijn de (meeste) winkels gesloten.

Feestdagen
In de periode van november t/m maart vinden de volgende feestdagen plaats:
- 24 en 25 december: Kerst
- 31 december: Oudjaar