1. Home
  2. Vakantie
  3. Israël
Israël

Op vakantie naar Israël

Israël is een zeer divers land waar ontzettend veel te zien en te doen is. Het veelzijdige landschap van Israël is alleen al een reden om Israël te bezoeken. Je kunt hier overnachten in de woestijn, mooie wandeltochten maken in de bergen of geniet op de warme zandstranden van de zon. Daarnaast kun je prachtig snorkelen en duiken vlakbij de kust. Israël heeft naast het mooie landschap ook veel te bieden qua cultuur, historie en religieuze plekken. Een ideale plek om vakantie te vieren!

Stranden en koraalriffen

De prachtige stranden zijn de perfecte plek om even heerlijk tot rust te komen. Je kunt hier luieren in de zon, maar vergeet ook niet om de onderwaterwereld een bezoek te brengen. Hiervoor hoef je niet eens ver de zee op. De mooiste koraalriffen zijn namelijk vlakbij de kust in Eilat al te bewonderen. Je kunt ervoor kiezen om te gaan snorkelen, maar je kunt het ook professioneler aanpakken en gaan duiken. 

Dode Zee

De Dode Zee is te vinden bij de grens tussen Israël en Jordanië. Het zoutgehalte is hier zo hoog dat je zonder moeite kunt blijven drijven. Er wordt beweerd dat de mineralen in het water een helende werking hebben. Een bezoekje aan de Dode Zee kun je dus zeker niet overslaan!

Historisch land

Israël is een historisch land waar veel overblijfselen te vinden zijn van een lange en rijke geschiedenis met veel religieuze plekken. Het historische centrum van Jeruzalem is een groot openlucht museum en één van de bekendste trekpleisters van Israël. Hier vind je de Tempelberg met de welkbekende Klaagmuur. Er zijn in Israël veel musea te vinden en religieuze plekken te bezoeken die je laten voelen alsof je even terug in de tijd gaat.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona informatie op de bestemming

Faciliteit
Status
Toevoegingen
Afstand in publieke ruimtes
2 meter
Mondkapje
Ja
Het is verplicht om buitenshuis altijd een masker te dragen. Op het strand dient een masker dient gedragen te worden wanneer je naar de bar loopt of een wandeling maakt.
Covid test op betemming bij aankomst
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis bestemming)
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis thuisland)
Nee
Quarantaine bij aankomst op bestemming
Ja

Reizigers die niet gevaccineerd zijn moeten bij binnenkomst verplicht in quarantaine voor de duur van 10 dagen. De quarantaine kan thuis of in een motel. Er moeten tijdens de quarantainetijd 2 coronatests gedaan worden. De 1e aan het begin van de quarantaine en de 2e na 9 dagen van de quarantaine. Beide uitkomsten moeten negatief zijn om uit quarantaine te mogen.

Reizigers die buiten Israël hun vaccinatie hebben gekregen of in het buitenland hersteld zijn, moeten bij aankomst in quarantaine verblijven. Zij kunnen een vrijstelling aanvragen als zij een serologische test laten afnemen bij een door het Israëlische Ministerie van Gezondheid goedgekeurd laboratorium. Bij een negatief testresultaat kunnen zij dan online vrijstelling aanvragen. Zie voor meer informatie en voor bijlagen bij de aanvraag de website van de overheid van Israël.

Maximaal aantal personen buiten
30 mensen
Is het toegstaan om een accommodatie te delen met iemand buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Bars
Open
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Het ticket moet op voorhand worden gekocht.
Evenementen (binnen en buiten)
Toegestaan
Activiteiten buiten zijn toegestaan met een maximaal aantal van 30 mensen, binnen zijn activiteiten met maximaal 20 mensen toegestaan.
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Aangepaste capaciteit
Stranden
Open

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Israël is Jeruzalem.

Taal
Hebreeuws en Arabisch, maar meeste Israëliërs spreken goed Engels en de verkeersborden zijn ook veelal in het Engels.

Klimaat
Israël is een vrij uitgestrekt land met redelijke verschillen. Langs de Middellandse kust zijn de winters mild en de zomers aangenaam warm, terwijl het rond de Roze zee het hele jaar door warm is met ook in de wintermaanden temperaturen van ruim boven de 20 graden. In de winter (nov-mrt) kan het in de avond wel wat afkoelen, met name in de bergen.

Tijdsverschil
Het is in Israël 1 uur later.
Tussen de laatste vrijdag en zondag van maart is er geen tijdsverschil.

Religie
In Israël zijn er velie religies die mede vanwege de geschiedenis voornamelijk samenkomen in Jeruzalem. Niet voor niets is de bijnaam 'heilige stad', zowel voor het Christendom, het Jodendom en  de Islam. Van de gehele bevolking hangt ongeveer 80% het joodse geloof aan, 15% de Islam 3% het Christendom.

Vaccinaties
Geen vaccinaties nodig.
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk op de site van LCR: https://www.lcr.nl/

Voltage
220 V.
Let op! Neem voor de zekerheid een adapter mee, omdat ze in Israël vaak 3-punt stekkers gebruiken.

Reisleiding
In Israël is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt op de bestemming (vliegveld) door een van onze Engelssprekende lokale vertegenwoordigers opgevangen.


Telefoneren
Je kunt met je mobiele telefoon telefoneren in Israël. Wij adviseren om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor worden verrekend. Informeer voorafgaand uw vakantie hierover bij uw provider. Wilt u gebruikmaken van het internet via je telefoon? Wij raden aan om dit via een Wireless netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland uw dataroaming uit.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Israël voor de politie is 100. Het nummer van de brandweer is 102 en indien je direct een ambulance nodig hebt, bel je 101 of 911.

Eten & drinken
Op culinair gebied is het genieten in Israël, want dit is net zo gevarieerd als de verschillende soorten mensen die in Israël wonen. Het is een mix tussen de Mediterrane en Arabische keuken. Typische gerechten zijn hummus (puree op basis van kikkererwten), pita falafel (shoarmabroodje met gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten) en shakshuka (eieren gepocheerd in een saus van tomaten, pepers en ui). Maar er is nog véél meer te ontdekken, waarbij verse groenten en smaakvolle kruiden meestal niet ontbreken. Koosjer eten speelt een belangrijke rol, maar ook veganistische/vegetarische gerechten zijn populair. Verder worden er fantastische wijnen gemaakt die zeker het proberen waard zijn.

Munteenheid
In Israël betaal je met de Israëlische Sjekel. De koers kan sterk wisselen, dus check voorafgaande je reis de meest actuele koers.
* In augustus 2019 was € 1,- ca. 3.9 Shekels.

Fooien
Als de fooi niet inbegrepen is, dan is het gebruikelijk een fooi van ca. 10% te hanteren

Taxi's
Alle taxi's rijden verplicht met een meter. De legale taxi's zijn wit met een taxibord op het dak en een licentienummer aan de zijkant. Vaak wordt er een toeslag voor bagage gerekend.

Visum
Je ontvangt ter plaatse op de luchthaven een (gratis) toeristenvisum voor Israël. Bewaar dit document goed in je paspoort!

Reisdocumenten
Het niet is toegestaan om als Belg met een Europese Identiteitskaart naar Israël te reizen. Reizigers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort. Het paspoort dient minimaal 6 maanden na terugkomst nog geldig te zijn. Je dient ook in bezit te zijn van een (toeristen)visum, deze krijg je bij aankomst in Israël en is 3 maanden geldig.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Openingstijden
De winkels en banken in Israël zijn over het algemeen geopend van zondag t/m donderdag. In de toeristische centra zijn winkels vaak alle dagen in de week geopend tot ongeveer 22.00 uur. Dit zijn geen vastgestelde tijden, het kan dus voorkomen dat winkels eerder of later sluiten.
Let op: het weekend valt in Israël op vrijdag en zaterdag. Op vrijdag gaan veel bedrijven en winkels daarom al in de middag dicht.

Feestdagen
In Israël weten zijn er vele feestdagen, mede afhankelijk van welke godsdienst men naleeft. Maar ook zonder geloof is er genoeg te vieren in Israël:
•  maart/april: Pesach (Joods paasfeest)
• april/mei: Jom Ha'atsmaoet (Onafhankelijkheidsdag)
• mei/juni: Sjavoeot (Wekenfeest) (1 dag)
• september: Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar) (2 dagen)
• oktober: Simchat Thora (Vreugde van de Wet)

Populaire accommodaties