Flexibel & gratis omboeken

Boek bij twijfel zélf je skivakantie om

 1. Home
 2. Skivakantie
 3. flexibel omboeken

Flexibel en gratis omruilen

Boek bij twijfel zelf jouw geboekte vakantie gratis om via Mijn Sunweb

Heb jij een skivakantie geboekt? Dan kun je jouw vakantie gratis omboeken, om welke reden dan ook!

We snappen heel goed dat het onzekere tijden zijn en we willen niet dat jij op vakantie gaat als jij je daar niet comfortabel bij voelt. Daarom biedt Sunweb de mogelijkheid om jouw vakantie flexibel om te ruilen naar een andere vertrekdatum/bestemming naar keuze die op dat moment online te boeken is. Bekijk onderstaand meer uitleg over hoe je je vakantie kan omboeken via Mijn Sunweb.

Standaard omruilgarantie

• Tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken
• Standaard Sunweb voordeel voor alle wintersportvakanties.
• Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.
• Standaard omboeken kan door in te loggen via Mijn Sunweb.
• Omboeken naar een Vlieg/Zon Vakantie is ook mogelijk. Helaas is dit niet mogelijk via de Mijn Sunweb omgeving. Neem hiervoor contact op info@sunweb.be, met vermelding van je boekingsnummer.
• Omboeken naar autovakanties in de zomer of een Roompotvakantie is niet mogelijk.

  

De voorwaarden van de omruilgarantie vind je hier

De extra flexibele omruilgarantie tot 2 weken voor vertrek

Kies voor nog meer flexibiliteit

• Je kunt tijdens het boekingsproces (of na het boeken via Mijn Sunweb) de extra flexibele omruilgarantie bijboeken, voor €40 per persoon.
Tot 2 weken voor vertrek gratis omboeken via Mijn Sunweb
Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.
Standaard omboeken kan door in te loggen via Mijn Sunweb.
Omboeken naar een Vlieg/Zon Vakantie is ook mogelijk. Helaas is dit niet mogelijk via de Mijn Sunweb omgeving. Neem hiervoor contact op info@sunweb.be, met vermelding van je boekingsnummer en de reis waarnaar je wil omboeken.
Omboeken naar autovakanties in de zomer of een Roompotvakantie is niet mogelijk.

Heb je bijvoorbeeld op 1 oktober een vakantie geboekt met vertrek op 19 december, dan kun je tot 5 december wachten met omboeken of je kunt nu direct al omboeken naar een vertrekdatum/bestemming naar keuze.

Zo boek je zelf jouw vakantie om via Mijn Sunweb

Boek eenvoudig en snel zelf je skivakantie om

Graag leggen we je hieronder stapsgewijs uit hoe je zelf jouw vakantie kan omboeken. 

 1. Log in op Mijn Sunweb.
 2. Ga naar de boeking die je wilt omruilen en klik op de button ‘Ruil jouw vakantie om’.
 3. Je kan kiezen om dezelfde accommodatie te boeken voor een latere datum, maar ook voor een compleet nieuwe accommodatie. Geef jouw keuze aan via de knoppen.
 4. Kies de vakantie die je wilt omboeken, selecteer de juiste datum, prijs en kamertype(s) in de prijstabel en kies voor boeken. Let op: je kan alleen omruilen naar vakanties die op onze website beschikbaar zijn. Is de vakantie die jouw voorkeur heeft nog niet boekbaar? Dan kunnen we niet garanderen dat deze op tijd online zal staan om naar om te boeken. Kies dan een andere vakantie uit als je gebruik wilt maken van het omruilen.
 5. Selecteer in boekingsstap 1 jouw huidige boeking die je wilt omruilen en vul de rest van de boekingsstap in.
 6. Doorloop de overige boekingsstappen en vul alle gegevens correct in.
 7. Zodra je de nieuwe boeking hebt afgerond, zal jouw vorige boeking worden geannuleerd. Ververs jouw Mijn Sunweb pagina, of open deze opnieuw om de annulering terug te zien. Het omboekproces kan ca. 1 uur duren.
 8. Je ontvangt een boekingsbevestiging. Enkele minuten laten volgen er meer mails, waaronder de mail waarin jouw omboeking zwart op wit wordt bevestigd. Het kan ca. 1 uur duren voordat jij alle e-mails hebt ontvangen.

Door dit proces te doorlopen wordt jouw nieuwe boeking behandeld alsof deze is betaald met een voucher. Jouw omgeboekte (geannuleerde vakantie) wordt omgezet in een voucher waarmee de nieuwe boeking direct wordt betaald. Je ontvangt hier enkele minuten na het maken van de boeking een bevestiging van. 

 • Is jouw nieuwe boeking goedkoper dan de vakantie die je omboekt? Het resterende bedrag wordt omgezet in een voucher. Deze voucher kan je gebruiken voor het bijboeken van extra’s of een andere vakantie. De voucher met daarop het resterende bedrag ontvang je per e-mail.
 • Is jouw nieuwe boeking precies dezelfde prijs? Dan hoef je niks meer te doen.
 • Is jouw nieuwe boeking duurder dan de vakantie die je omboekt? Dan dien je het resterende bedrag nog volgens de reguliere betalingstermijnen naar ons over te maken.