Informatie m.b.t. het coronavirus

Alles over zon- en wintersportvakanties

Veilig & voorbereid jouw vakantie tegemoet

Alles volgens de Covid-19 regelgeving

Update 16 Juni 2021

Door veranderingen in de maatregelen omtrent corona, is het vanaf 19 april weer mogelijk om naar bestemmingen met code groen en oranje op vakantie te gaan. De volledige lijst met mogelijke vakantiebestemmingen lees je hier. Mocht jouw vakantiebestemming code rood hebben, dan is Sunweb helaas genoodzaakt jouw vakantie te annuleren. Dit doen wij op volgorde van vertrekdatum. Uiterlijk twee weken voor vertrek nemen wij contact met jou op om je reis om te boeken als je dit wenst of om te annuleren.

Wij doen er alles aan om je een zo veilig mogelijke vakantie te bezorgen. Hieronder lees je welke maatregelen wij treffen en op welke manier wij je informeren over je vakantie.

Alleen vakanties naar groene of oranje gebieden

Momenteel voeren wij alleen auto- en vliegvakanties uit naar vakantiebestemmingen met code groen en oranje. We volgen hiermee de adviezen van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, te raadplegen op www.diplomatie.belgium.be. Voor ons is het belangrijkste dat elk aspect van jouw vakantie veilig en volgens de coronamaatregelen verloopt. Daarom bieden we enkel bestemmingen aan die de juiste maatregelen treffen en ervoor zorgen dat je geniet van een veilige en comfortabele vakantie. We laten de keuze aan jou, als je besluit niet te gaan dan kun je tot zes weken voor vertrek je vakantie kosteloos omboeken. Als je de optie ‘Flexibel omboeken’ hebt gekozen, dan kan je tot twee weken voor vertrek je vakantie omboeken.

Vakanties naar rode gebieden

Op dit moment zijn veel vakantiebestemmingen rood gekleurd. Wanneer jouw vakantiebestemming uiterlijk twee weken voor vertrek een rood reisadvies heeft, nemen wij contact met je op om de reis om te boeken als je dit wenst of om te annuleren. Wanneer je kiest voor annuleren dan bieden wij je een voucher aan. Je bent niet verplicht om vouchers die zijn uitgegeven na 19 juni 2020 te aanvaarden en je mag terugbetaling vragen waarna wij je zo snel mogelijk zullen terugbetalen. Indien je geboekt heb met de ‘Geldteruggarantie’, ontvang je binnen 14 dagen je geld terug. Lees hieronder meer over onze garanties, waaronder de geldteruggarantie.


Wil je eerder dan twee weken voor vertrek je reis wijzigen, dan bieden wij je graag de mogelijkheid om jouw vakantie om te boeken. Ga hiervoor naar Mijn Sunweb en kies voor ‘vakantie omboeken’. Dit kan standaard tot zes weken voor vertrek. Wie tot twee weken voor vertrek wilt omboeken, kan de extra flexibele omruilservice bijboeken voor €20 per persoon.  

Vragen over je vakantie?

Uiteraard begrijpen we dat je vragen hebt over je vakantie, vooral of deze doorgaat of niet. Wij zullen je altijd op tijd informeren en laten uiterlijk twee weken voor vertrek weten als jouw vakantie niet door kan gaan. Als je ons een bericht hebt gestuurd, dan kan vanwege de hoge drukte onze reactietijd langer zijn dan je van ons gewend bent. Wij vragen daarvoor je begrip, we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees ook de meestgestelde vragen (FAQ) voor zonvakanties en voor skivakanties

Boek met vertouwen dankzij Covid Comfort!

Op een veilige manier reizen naar jouw ideale vakantieadres is nog nooit zo belangrijk geweest. Bij al onze vakanties kunnen we dit vanwege onze samenwerkingen verwezenlijken. 

Flexibel en gratis omruilen
Nieuw: ook bij vaccinatie tijdens vakantie!
Als je merkt dat je nog niet toe bent aan vakantie, of graag meer zekerheid wil door de vakantie alvast te verzetten, maak dan gebruik van de flexibele omruilgarantie. Je kunt je vakantie zelf omboeken via jouw Mijn Sunweb account, mits jouw boeking aan de omboekvoorwaarden voldoet. Dit kan standaard gratis tot 6 weken voor vertrek, maar je kunt er ook voor kiezen om voor €20 per persoon extra flexibel te mogen omboeken, tot 2 weken voor vertrek!

Mocht jouw corona vaccinatiemoment plots tijdens de geboekte vakantie ingepland worden, dan mag je nu tijdelijk kosteloos jouw vakantie omruilen tot 2 weken voor vertrek.

Repatriëringsgarantie
De veiligheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit. Als je een vakantie incl. vlucht of busreis bij ons boekt, word je automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Mocht het reisadvies tijdens jouw verblijf van positief naar negatief (code oranje) wijzigen, zorgen wij voor een veilige terugreis naar huis.

Geldteruggarantie
Kijk jij er al naar uit om jouw volgende vakantie te plannen, maar ben je bang dat jij je geld niet terugkrijgt bij een aangepast reisadvies? Heb je al een voucher en wil je, bij een annulering door COVID-19, niet nogmaals een voucher ontvangen? Om jou een zorgeloze aanloop naar jouw vakantie te bezorgen, bieden wij vanaf nu de geldteruggarantie aan voor nieuwe boekingen.

24/7 bereikbaar op bestemming
Op de meeste bestemmingen is reisleiding aanwezig. Is er geen reisleiding, dan word je opgevangen door een lokale vertegenwoordig(st)er van Sunweb. Heb je tijdens jouw vakantie vragen of opmerkingen, dan kun je de reisleiding tijdens werktijden altijd bellen. Daarnaast zijn zij 24 uur per dag beschikbaar voor noodgevallen.

Nieuw in de app: de vakantiedokter
Om onze vakantiegangers met een veilig gevoel op vakantie te laten vertrekken, lanceren we, in samenwerking met AXA, de vakantiedokter. Via de Sunweb app kan je vanaf nu gemakkelijk een online videoconsultatie voeren met een Nederlandstalige dokter.

Op zoek naar een vakantie?

Altijd veilig en vertrouwd op vakantie

Nog op zoek naar een last minute vakantie voor 2020 of kijk jij alvast uit naar een vakantie in 2021? Bij ons kun je vakanties in alle soorten en maten boeken, van luxe all inclusives tot een kleinschalig adresje weg van de massa. Ontdek snel ons aanbod skireizen en zonvakanties

Wintersportvakanties

Zonvakanties

Boek jouw vakantie voor 2020 en 2021

Autovakanties