Door |Gepubliceerd op: 23/11/2020|4 min leestijd|

We missen de bergen en kunnen niet stoppen met dromen over witte bergtoppen, lekkere raclette en steile pistes… Er is niets dat het gevoel kan evenaren van een eerste afdaling op een verse piste. Terwijl we wachten op de start van het skiseizoen, hebben wij onze favoriete ideeën op een rijtje gezet om alvast van thuis uit te genieten van de bergen!

Zet de open haard aan

Na het skiën terugkeren naar een warme en gezellige chalet waar het haardvuur brandt… Wat een heerlijk gevoel! Helaas hebben velen van ons thuis niet de mogelijkheid om het haardvuur aan te steken. Gelukkig bestaat er moderne technologie! Veel streamingdiensten bieden urenlang beeldmateriaal van open haarden met knetterende haardvuurgeluiden. Dus dim het licht, zet je streamingsdienst aan en geniet van de betoverende geluiden van een open haard.

 

Maak traditionele gerechten uit de bergen

Wie denkt aan wintersport, denkt automatisch aan alle lekkere gerechten uit de skioorden. Tijdens het skiën pauzeren in een berghut voor een smakelijke lunch met panoramisch uitzicht…Héérlijk! Waarom thuis niet zo’n maaltijd namaken?

Uit Frankrijk – fondue of raclette

Kun jij ook geen genoeg krijgen van kaas? Dan zijn fondue en raclette echt iets voor jou. Zowel fondue als raclette worden vaak met dezelfde bijgerechten geserveerd: brood, aardappelen en vlees. Fondue is een mix van verschillende gesmolten kazen, waar je onder andere brood in kan doppen, terwijl raclette een blok kaas is die wordt gegrild en over de aardappelen wordt gegoten. Waar jouw voorkeur ook naar uit gaat, het zijn allebei heerlijke gerechten voor een fijne avond met vrienden of familie!

Uit Oostenrijk – schnitzel

Een favoriet bij vleesliefhebbers… Dit gerecht bestaat uit een dun gesneden stuk vlees dat gepaneerd wordt. Een echte klassieker in Oostenrijk en gemakkelijk om thuis zelf te bereiden.

Uit Frankrijk – tartiflette

Opnieuw een gerechtje voor de kaasfans onder ons. Tartiflette is een schotel gevuld met aardappelen en kaas en wordt vaak gecombineerd met spekreepjes, uien en knoflook. Een vullend gerecht, maar onweerstaanbaar lekker!

Trakteer jezelf op een lekker drankje

Een trip naar de bergen is niet compleet zonder te genieten van lokale (alcoholische) drankjes. Gelukkig is het net zo gemakkelijk om deze drankjes thuis na te maken (én goedkoper).

Glühwein

Een glühwein is het perfecte drankje om jezelf op te warmen op een koude winterdag. En gelukkig ook gemakkelijk om zelf te maken. Verwarm rode wijn met een kaneelstokje, steranijs, sinaasappel en wat bruine suiker. Laat ongeveer 8 minuten op het vuur staan en serveer. Proost!

Aperol Spritz 

Een Aperol Spritz is een Italiaans drankje dat heerlijk smaakt op zowel warme zomeravonden als koude winterse dagen. Dit levendig oranje drankje bestaat uit een mix van Aperol, Prosecco en frisdrank en brengt Italië bij jou in huis!

Warme chocolademelk

Er gaat niets boven een kop warme chocolademelk met slagroom en mini-marshmallows. Verwarm wat melk in een pan en voeg chocolade toe (wit, melk of puur naar eigen smaak). Tip: voeg een klein scheutje vanille-extract voor een extra zoete smaak. Of ga voor de Ierse variant met een scheutje baileys.

Bekijk jouw favoriete wintersportfilm

Met een knetterende open haard en een kop warme chocolademelk ben je helemaal klaar om te genieten van een film in winterthema!

Chalet Girl

Hou jij wel van een romantische komedie? Dan is Chalet Girl een aanrader! Skateboard kampioene Kim moet vanwege familiale omstandigheden haar sportcarrière inwisselen voor een eenvoudig baantje. Al snel krijgt ze de kans om in een chalet in de Oostenrijkse Alpen te gaan werken. Deze film staat garant voor een goede portie humor, een vleugje drama en een happy ending!

Eddie the Eagle

Als je een film zoekt gebaseerd op waargebeurde feiten dan raden we Eddie the Eagle aan. Deze film vertelt het verhaal van Michael Edwards, de bekendste skispringer van Groot Brittanië. Deze moedige Britse skispringer verovert wereldwijd de harten van sportfans dankzij een historisch optreden tijdens de Olympische Spelen.

Frozen

Is een film voor jou niet compleet zonder een stevige dosis spanning? Dan is de film Frozen misschien wel jouw ding. Nee, we hebben het niet over de Disneyfilm. Deze thriller gaat over drie snowboarders die ‘s avonds vast komen te zitten op een skilift en haastig op zoek moeten naar een oplossing voor de ijskoude nacht haar intrede doet en ze misschien wel doodvriezen…

Wij kunnen niet wachten om jou terug in de bergen te verwelkomen. Maar in tussentijd halen we gewoon zelf het wintersportgevoel in huis. Welke tips ga jij uitproberen?

23/11/2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter