Door |Gepubliceerd op: 13/04/2023|3 min leestijd|

Badplaats Agia Pelagia heeft alles wat je van een stranddorp verwacht. Het ligt aan de noordkust van het Griekse eiland Kreta, op ongeveer 25 kilometer van de hoofdstad Heraklion. Het heeft een prachtige baai en gezellige bars en restaurants. Verreweg de grootste trekpleister van Agia Pelagia zijn de verrukkelijke stranden. Er zijn er meerdere in de buut van het dorp, waarvan het bekendste het Agia Pelagia-strand is. Ga je mee op ontdekking langs de beste stranden?

Stranden Agia Pelagia

Agia Pelagia-strand is het bekendste en beste strand van de badplaats. Het is een heel fijn strand dat van alle gemakken voorzien is. Zo zijn er strandbedjes en parasols te huur, en kan je er alle denkbare watersporten doen. Na alle inspanningen zijn er barretjes op loopafstand voor een verkoelend drankje of ijsje. Een ander bekend strand is Mononaftis. Dit is weliswaar een kleiner strand, maar zeker niet minder fijn. Je vindt hier kleedruimtes, douches en zelfs een badmeester. Dit strand is vooral populair bij de locals, waardoor het er aan het einde van de middag gezellig druk kan zijn. Mononaftis is een 80 meter lang zandstrand met ook grind en kiezelstenen. Goed om te weten: doordat de rotsachtige zeebodem snel dieper wordt, is het minder geschikt voor kinderen. 

De ideale stranddag

Gelukkig zijn er genoeg andere plekken in de buurt die beter aangepast zijn voor families en gezinnen met kinderen. Wandel bijvoorbeeld naar Ligaria beach, een mooie beschutte baai met een prachtig strand en helder water. Ook zonder kinderen is het een heerlijke plek, want door de gunstige ligging zijn er weinig golven en zit je lekker uit de wind. En met strandbedjes, parasols en verschillende taverna’s op loopafstand zijn alle ingrediënten aanwezig voor de ideale stranddag. Waterschoentjes zijn wel aan te raden, want het strand is soms best grof. Ben je toe aan rust, maar wil je toch lekker van de zon genieten op het strand? Tussen Agia Pelagia en Heraklion ligt een rustig strand waar bijna geen toeristen komen: Palaiokastro. Vertel het niet aan iedereen door, dan blijft het ook rustig …

Het strand van Palaiokastro is nog vrij onbekend bij de toeristen

Foto: het verborgen pareltje Palaiokastro

Wat te doen in Agia Pelagia

De badplaats Agia Pelagia is ideaal om een dagje heerlijk bij te bruinen en uit te rusten op je handdoek met je tenen in het zand. Ga af en toe voor een frisse duik het koele zeewater in, of haal een drankje bij de bar. Toch is er in Agia Pelagia meer te doen dan alleen maar luieren op het strand. Je kunt een boottochtje maken langs de kust en er is zelfs een duikschool. Als je dus graag duikervaring wil opdoen en de onderwaterwereld bewonderen, dan kan dat in Agia Pelagia.

Ontdek Agia Pelagia op vier wielen

Op eigen houtje de omgeving ontdekken? De wegen op Kreta zijn goed begaanbaar, dus een auto huren is dan een goed idee. Agia Pelagia ligt op 30 minuten rijden van de hoofdstad Heraklion. Met de auto ontdek je de mooiste plekken en stranden op jouw tempo. Op zoek naar wat adrenaline? Ga dan mee met een quad-safari. Zo kom je bij fenomenale uitzichten en ongerepte natuur. Om te rijden moet je wel 18 jaar of ouder zijn en een rijbewijs hebben. Je hebt de keuze uit een tour in de voormiddag, de namiddag of ‘s avonds en je kunt het beste van tevoren online boeken. Waar wacht je nog op? 

Meerdere quads naast elkaar aan de kust van Kreta

Foto: Kreta verkennen in een quad

Ga jij voor een heerlijke strandvakantie naar Griekenland? Bekijk de accommodaties van Sunweb in Agia Pelagia op Kreta.

13/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter