Door |Gepubliceerd op: 29/11/2021|2.7 min leestijd|

Ken je skigebied les Menuires al? Dit charmante en moderne skigebied grenst aan het uitgebreide en populaire Les Trois Vallées. Je vindt er 6 dorpen waar vandaan je direct op de piste staat. Les Menuires is een feest voor elke beginnende en gevorderde skiër: 600 kilometer aan verschillende pistes waarvan meer dan 85% op 1800 meter hoogte. De hoogste top is Point de la Masse met 2804 meter. Van daaruit heb je een adembenemend uitzicht over het uitgebreide skigebied en kun je vervolgens genieten van een geweldige afdaling.

Beginnende skiër les Menuires

Les Menuires is perfect voor beginnende skiërs

Les Menuires heeft sinds begin 2021 een nieuwe gondelbaan waarin je met 10 mensen tegelijk binnen 8 minuten op de het uitkijkpunt bij Point de la Masse staat! Beginnende skiërs kunnen hier hun lol op want via een blauwe piste ski je volledig naar het dal. Hou je wel van een uitdaging? Op 9 april 2022 is er een skiwedstrijd voor iedereen: een reuzeslalom (ook wel “Complètement à la Masse” genoemd). Naast deze wedstrijd zijn er die dag ook verschillende concerten, entertainment en een feestelijke avond gepland. Het belooft een fantastische dag te worden voor deelnemers en publiek! Ben jij erbij?

Animatieteam in Les Menuires

Animatie voor de kleintjes in Les Menuires

Les Menuires heeft ook voldoende animatie voor de kleintjes van het gezin. Zo zijn er verschillende kindvriendelijke zones waar je als hele familie een fantastische wintersportvakantie beleeft. Het nieuwe speelterrein “Friendly Natural Parc” heeft voor ieder wat wils. Je vindt er slalommen, hobbels en tunnels in het thema bergflora en -fauna. Genoeg buiten gespeeld? Geniet dan van een welverdiende pauze in de zogehete ‘chill zone’.

De grotere kinderen kunnen zich uitleven in de “Pixel Area”, die bestaat uit een snowpark en  boardercross. Voor de meer ervaren skiërs is er de “Liberty Ride”, met verschillende beveiligde off-piste gebieden. Kortom: voor ieder niveau en leeftijd is er wat te beleven.

Duurzaam skigebied Les Menuires

Een skigebied dat betrokken is bij de bescherming van de natuur

Met het oog op de bescherming van de bergen en het behoud van het plaatselijke ecosysteem, maken de skiliften in Les Menuires gebruik van duurzame energie. Zij passen hun snelheid aan naar het aantal bezoekers. Zijn er geen gasten? Dan gaat de lift dus ook niet. Goed om te weten: les Menuires was ook het eerste skigebied dat in 2007 een Co2-voetafdrukbeoordeling heeft uitgevoerd!

Restaurants in Les Menuires

Sfeervolle restaurants om je dag af te sluiten

Na een dag actief in de buitenlucht is een diner en gezellig samenzijn met je familie of vriendin heel belangrijk. Een geweldige plek voor een gezellig diner is La Marmite. Hier geniet je onder de prachtige sterrenhemel van een geweldig uitzicht op de top van La Point de la Masse! Romantischer wordt het niet. Voor de avonturiers is Alpin Steak House een goed idee. Dit is een leuke plek met sfeervolle houtkachels en muziek. Eindig de avond in stijl bij het kampvuur met marshmallows. Droom je al weg bij een vakantie als deze? Beleef de mooiste momenten dit jaar in les Menuires. Tot snel op de pistes!

29/11/2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter