Door |Gepubliceerd op: 28/10/2016|2.9 min leestijd|

Als je op vakantie gaat, moet je meestal aan veel zaken tegelijk denken. Welke kleding neem je mee? Heb je alle nodige documenten bij je? Wie houdt het huis in de gaten tijdens jouw afwezigheid? Enzovoort… Soms vergeet je hierdoor dat je ook nog kleding moet kiezen voor tijdens de reis zelf en denk je er mogelijk te weinig over na. Niets is echter vervelender dan urenlang in een auto of vliegtuig zitten in een oncomfortabele outfit. Daarom komen deze tips vast en zeker van pas als je de volgende keer op reis vertrekt!

Draag laagjes, bespaar ruimte

In eerste instantie wil je het liefst kledij aantrekken die comfortabel zit, maar je wil er natuurlijk ook trendy uitzien. Bovendien wil je het niet te koud hebben tijdens de reis, maar ook weer niet te warm als je aankomt op je bestemming (althans als je naar een zonnige bestemming gaat). Dat is natuurlijk best een struggle. Allereerst is het altijd handig om laagjes te dragen. Je weet namelijk nooit of het in het vliegtuig warm of koud is én zo bespaar je ook nog eens ruimte in je koffer. Neem best ook nog een zachte en grote sjaal mee. Als het nodig is, kan je deze ook nog als dekentje gebruiken of oprollen tot een kussen.

draag-laagjes-aangepast

Bedek je benen

Het is altijd handig om tijdens de reis je benen bedekt te hebben. Als je een korte broek draagt, kan je het al snel koud krijgen of blijf je de hele tijd met je blote benen aan de stoel plakken. Een strakke jeansbroek is waarschijnlijk ook niet erg geschikt, maar denk bijvoorbeeld aan een losse, luchtige broek, een lange jurk of een lange rok. Ook een legging is altijd makkelijk, zo kan je je benen nog optrekken om comfortabeler te zitten.

bedek-je-benen-aangepast

Denk praktisch

Wat schoenen betreft, kies je het best voor makkelijke (dichte) schoenen of sneakers die je snel aan en uit kan trekken. Handig als je bijvoorbeeld je schoenen moet uitdoen bij de douane. Bovendien bespaar je hierdoor ook weer wat ruimte in je koffer. Verder kan je beter niet te veel sieraden of een riem aandoen als je met het vliegtuig gaat. Deze moet je namelijk allemaal weer uitdoen bij de douane. Voorts is het natuurlijk verleidelijk om een tof en klein tasje mee te nemen, maar meestal wil je zoveel meesleuren dat een grote handtas toch praktischer is. Neem er eentje mee waar bijvoorbeeld ook je vest of jasje, een boek en tijdschriften in passen.

denk-praktisch-aangepast

Last but not least

En nog enkele laatste tips… Kies zeker niet voor een jumpsuit tijdens je reis. Dit lijkt op het eerste zicht een goed idee, totdat je op het vliegtuig naar het toilet moet en je jezelf (in het toch redelijk kleine hokje) uit je pak probeert te wurmen. Houd er ook rekening mee dat (bijna) overal airco aanwezig is. Een allerlaatste tip is dan ook om een paar sokken in je handbagage te steken als je open schoenen draagt. Je wil namelijk niet met bevroren voeten aankomen na een lange reis.

last-but-not-least-aangepast

Heb jij nog advies voor een comfortabele vlieg- en/of autoreis naar je favoriete vakantiebestemming? Reageer dan hieronder met jouw tip!

28/10/2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter