Door |Gepubliceerd op: 23/08/2021|3.4 min leestijd|

Je reis is geboekt, de vakantie voorpret kan beginnen! De inpaklijst wordt er weer bij gepakt om te zien wat er meegenomen moet worden. Bikini’s en zwembroeken worden uit de kast gehaald. Nog even en dan kun je in het vliegtuig stappen. We geven je graag nog enkele tips om jouw reis vlot te laten verlopen.

Tip 1: Zorg dat je de nodige reisdocumenten hebt

Altijd weer even het schrikmomentje als je controleert of jouw paspoort of identiteitsbewijs wel in de handtas zit. Het overkomt iedere reiziger, maar gelukkig zit die altijd in de tas.

In de huidige tijd heb je naast jouw identificatie nog wat andere formulieren nodig om te reizen. Dit kan zelfs nog verschillen per bestemming. De regels rond benodigde reisdocumenten veranderen snel, zorg dan ook dat je de nodige reisdocumenten bij je hebt. In onze FAQ hebben wij een handige Covid-19 checklist per bestemming gemaakt.

Tip 2: Pak je bagage juist en slim in

De grote koffer is de eerste die je inpakt en waar je vaak ook zoveel mogelijk in probeert te krijgen. Op het laatste moment sluipt er nog ongemerkt wat items in de handbagage die je toch mee wilt hebben. Maar wat kan in de handbagage en wat kan in het ruimbagage? Controleer dit op voorhand:

  • De regels rond beperkte vloeistoffen en gels in je handbagage zijn nog steeds van kracht.
  • Ook scherpe objecten zoals jouw nagelvijl moet in het ruimbagage.
  • Waardevolle zaken zoals geld of juwelen, en belangrijke documenten, zoals voorschriften of medicatie, zijn weer handig om altijd bij de hand te hebben in de handbagage.

Om jouw comfort tijdens het reizen te vergroten, raden we je verder aan zo licht mogelijk te reizen. Je hebt je handen vrij én het vereenvoudigt de controles op de luchthaven.  Weet ook dat je geen bagagewagentjes mag meenemen voorbij de veiligheidscontrole en je dus alles zelf zult moeten dragen. Hoe minder je bij hebt, hoe handiger voor jezelf natuurlijk.

Reis je met kinderen dan heb je waarschijnlijk nog wat extra bagage bij. Kleine, inklapbare wandelwagens mogen doorgaans meegenomen worden tot aan de ingang van het vliegtuig. Wel zo fijn als de kleine beentjes moe worden.

Tip 3: Reserveer of boek op voorhand

Heel wat zaken kan je op voorhand regelen, zodat je maximaal hoofd en handen vrij hebt om te genieten. Denk aan:

  • Reserveer een parkeerplaats dichtbij de terminal
  • Vraag bijzondere assistentie (bijv. rolstoel) minstens 48u vooraf aan
  • Boek een fast lane pass om sneller door de veiligheidscontrole te geraken

Ontdek ook nog meer fijne extra’s op onze website.

Tip 4: Wees op tijd op de luchthaven

Bij de check-in op de luchthaven worden alle documenten die je bij moet hebben om te reizen uitvoerig gecheckt. Hierdoor duurt het allemaal wat langer om in de vertrekhal te komen. Ga dan ook op tijd van huis weg, wij raden aan om ongeveer 3 uur van te voren aanwezig te zijn op het vliegveld. Zo weet je zeker dat jij op tijd het vliegtuig in stapt.

Tip 5: Een fijn afscheid en een warm welkom

Momenteel worden in de terminal enkel personen toegelaten die zelf reizen of gereisd hebben en luchthavenpersoneel. Daarnaast zijn begeleiders van mindervaliden of minderjarigen eveneens toegelaten. Je kan kort afscheid nemen op de drop-off parking of buiten aan het luchthavengebouw.

Dit geldt ook voor aankomst: Iemand opwachten in de aankomsthal is niet toegelaten. Je kan afspreken in de wagen op de parkeerplaats, of als je hulp nodig hebt, buiten aan de uitgang van de aankomsthal. Een warm welkom is er eentje met afstand: gelieve de afstand van 1,5 meter tussen elke persoon te respecteren.

6. Je reis kan beginnen!

Zo, nu is je bagage afgeleverd, ben je ingecheckt en ga je richting de douane. Nog maar één stap verwijderd van een kopje koffie in de vertrekhal. De tijd tot het boarden kun je vol maken met het neuzen in de winkel die Brussels Airport rijk is. Of kijk alvast hoe lang het lopen is naar de gate. Dan is het een kwestie van het vliegtuig instappen en jouw vakantie is begonnen!

23/08/2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter