Door |Gepubliceerd op: 04/09/2016|4.7 min leestijd|

In juni ging ik voor de derde keer op vakantie naar Lanzarote. We kozen ook voor hetzelfde hotel om het feit dat dit hotel alles te bieden heeft voor een geweldige vakantie. Het hotel, Dream Gran Castillo, ligt in een mooie baai, vlakbij de witte Papagayo stranden en 3 km van het lieflijke plaatsje Playa Blanca. Het is een mooie wandeling, langs de kust en op de helft vindt je de haven Marina Rubicon, met leuke winkeltjes en vele cafés en restaurants om te genieten van het mooie uitzicht en weg te dromen bij de zacht deinende jachten.

Cocktails en boten

1 n

Playa Blanca heeft een boulevard met diverse horeca-gelegenheden. Ik was vaak te vinden bij Yum Yums waar ze heerlijke cocktails en ijscoupes op de kaart hebben staan. Vooral de Coco Loco is aan te raden, dit tentje ligt aan het einde van de boulevard waar je zicht hebt op de vertrekkende en arriverende boten van en naar Fuerteventura. Dit is ook een aanrader. Wij hebben de Grand Tour gedaan en een goede impressie van dit eiland gekregen.
Parallel aan de boulevard ligt de winkelstraat waar je kleding, parfum en souvenirs kunt kopen.

Een droomhotel

2

Het hotel maakt deel uit van de Dreamplaces keten en een Dreamplace is het zeker. Een plek om te dromen, je te laten verwennen en te genieten van de mooie omgeving en het lekkere eten en drinken. Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam en geven je een heel welkom gevoel. Een plek waar ik tot rust kom en me weer kan opladen. Het is niet voor niets dat ik hier al drie keer geweest ben.

Terug naar het hotel, waar je heerlijk kunt genieten van de zon aan het grote zwembad op een van de vele terrassen met mooi zeezicht. Je hebt ook speciale “adults only” gebieden mocht je meer rust willen. Er is entertainment, vooral de shows ‘s avonds zijn een aanrader en geven we je echt het gevoel dat je een avondje uit bent. De kamers zijn zeer ruim opgezet en erg schoon. Er zijn verschillende restaurants op het resort. In het all inclusive programma is een diner bij het Oriëntaalse restaurant inbegrepen als ook een diner bij het Italiaanse restaurant. Allebei zijn een aanrader!

To do

3

Lanzarote heeft zoveel te bieden. Wat dacht je van een vulkaanwandeling? Dat je het gevoel hebt op de maan te zijn beland? De villa van de eiland architect Cesar Manrique bezoeken en te leren waar hij de inspiratie vandaan haalde en hoe hij zijn leven leefde? Cesar Manrique ontwierp het eiland met de regels dat de huizen niet hoger dan drie etages hoog mochten zijn. De huizen moeten wit zijn en de kozijnen alleen groen, blauw of bruin kleurig. De stichting die nu in zijn villa is gevestigd, houdt hier ook toezicht op. Het geeft het eiland een unieke uitstraling.

Er is nog zoveel meer

4

  • De cactustuin, Jardin de Catus, gelegen in een steengroeve om de planten te beschermen tegen de wind, is een prachtig uitstapje. Deze tuin is door Cesar Manrique ontworpen en biedt plaats voor allerlei soorten cactussen.
  • El Golfo, een vissersdorpje met een prachtig groen meer en zwart strand.
  • El Geria, het wijngebied van Lanzarote.
  • Cueva de los Verdes. Door een uitbarsting van de vulkaan Corona is er een prachtig vulkanisch grottenstelsel ontstaan die heden te bewandelen is. Deze wandeling beslaat 1 kilometer en is zeer indrukwekkend. Een gids vertelt allerlei wetenswaardigheden over het ontstaan van deze grotten. Aan het einde van de wandeling heeft de gids nog een mooie verrassing!
    Een echte aanrader!
  • Jameos del Agua. Door vulkaanstromen zijn ondergrondse grotten ontstaan waar je ook albinokreeftjes kunt spotten. In deze grot vind je een ondergronds meer en aan het einde een prachtig waterbassin. De kleur heeft een prachtig contrast met het lavagesteente dat erom heen ligt.
  • Op zondagochtend vindt de grootste markt van het eiland plaats in Teguise, wat eerst de hoofdstad van het eiland was.
    Al deze excursies kun je makkelijk boeken via de hostess van Sunweb.
  • Ik raad ook aan om een bezoekje te brengen aan Arrecife, de hoofdstad van het eiland. In deze stad vind je het enigste hoge gebouw van het eiland, 17 etages hoog, wat nogal wat ophef heeft veroorzaakt. In dit gebouw is het “Gran Hotel” gevestigd.

Charmante stad

5

Ik bezocht de stad drie jaar geleden voor het eerst. Het had toen al een zekere charme. Er werd niet heel veel aan het onderhoud gedaan, maar toch zag ik de schoonheid ervan in. Dit keer zag ik veel werk in uitvoering in de straten. Je ziet nog wel vervallen gebouwen maar dat geeft ook een bepaalde sfeer. De winkels bevinden zich in de straat León y Castillo en de zijstraatjes van deze winkelstraat. Je vindt hier de bekende Spaanse ketens Mango en Zara maar ook onbekende winkeltjes.

En het mooiste moest nog komen. Aan het einde van deze winkelstraat wil je eigenlijk terug lopen. Maar doe dat niet. Loop een stukje verder en dan kom je bij een heel gezellig haventje uit (Avenue Cesar Manrique) waar bootjes op het ritme van het water deinen. Er zijn allerlei restaurantjes en cafés, een en al gezelligheid!

Dit waren mijn aanraders mocht je het prachtige en bijzondere eiland Lanzarote willen bezoeken wat ik zeker zou doen!

Adios!

04/09/2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter