Door |Gepubliceerd op: 27/09/2016|3.3 min leestijd|

De zomer loopt op z’n einde en ook het watersportseizoen in België loopt stilletjes aan af. Ben jij een echte waterrat die het liefst de hele dag in het water te vinden is? En kan je niet wachten tot volgende zomer om je duikuitrusting of surfplank terug boven te halen? Speciaal voor jou hebben wij de leukste watersportbestemmingen voor winterzon 2016/2017 op een rijtje gezet. Zo kan je alvast aftellen tot je volgende vakantie op het water en hoef je niet hunkeren naar de zomer in België!

Tenerife

Tenerife is hét walhalla voor wind- en kitesurfers. Vooral het dorpje El Mèdano is internationaal bekend als dé plek om te surfen. Je vindt hier niet enkel een groot, breed strand maar ook de weersomstandigheden zijn perfect om de windsurfsport te beoefenen. Er worden hier jaarlijks trouwens ook wereldkampioenschappen gehouden door dé experts in deze watersport. El Mèdano ligt op slechts een kwartiertje à twintig minuten rijden van Golf del Sur en Granadilla. Kies in één van deze twee dorpjes voor een accommodatie inclusief huurauto en je staat in no-time op hét surfstrand van Tenerife.

Verder is Tenerife ook een ideaal eiland voor een vakantie ‘onder water’. De diverse onderwaterflora en -fauna van de kristalheldere zee is absoluut een duiktripje waard. Bovendien maak je een grote kans om typische Canarische zeeschildpadden tegen te komen. Ze zijn vaak te spotten bij Las Eras en Armeñime, in het zuiden van het eiland.

600x300-2

Gran Canaria

De milde weerscondities op Gran Canaria zorgen ervoor dat dit eiland de perfecte bestemming is voor vakantiegangers die op zoek zijn naar watervertier. Om te windsurfen ben je vooral aan de oost- en zuidkust van het eiland aan het juiste adres. Als je een beginnende windsurfer bent, zijn de beschutte havens van de badplaatsen Puerto Rico of Puerto de Mogán ideaal.

Ook duiken op Gran Canaria is absoluut de moeite waard. Het eiland ligt in de warme oceaanstroom wat de omgeving een vaste leefplek maakt van onder andere dolfijnen, schildpadden, walvissen en mantaroggen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het prachtige marinereservaat El Cabrón, op twintig minuutjes rijden van Bahia Feliz. Dankzij de hoge biodiversiteit onder water is deze plek enorm geliefd bij duikers. Daarnaast kunnen ervaren duiksporters twee oude scheepswrakken ontdekken voor de kust van de badplaats Pasito Blanco, vlak bij Maspalomas.

600x300-3

Rode Zee – Egypte

Of je nu een ervaren duiker bent of net begint met de sport, Egypte is een waar paradijs voor een duikvakantie. Een duikreis naar Egypte is niet voor niets razend populair… In de Rode Zee, rondom Egypte, vind je prachtige koraalriffen, honderden vissoorten en de beste duikomstandigheden. Bovendien bevindt Egypte zich op slechts 4 à 5 uur vliegen en is de duiksport in Egypte zeer betaalbaar.

Ben je op zoek naar de ideale accommodatie om je duikvakantie door te brengen? Bekijk dan zeker eens de hotels van The Three Corners-keten. In elk van deze hotels of op wandelafstand is een duik- en snorkelcentrum aanwezig. Hier kan je begeleide dagtochten en diverse duikcursussen boeken onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs.

Niet enkel duikers kunnen hun hart ophalen aan de Rode Zee. Ook kitesurfers vinden hier een brede waaier aan stranden met ideale windomstandigheden om hun favoriete sport te beoefenen. Ontdek bijvoorbeeld dé kitespot van badplaats El Gouna: Mangroovy Beach. Dit strand ligt op ongeveer 10 minuten wandelen van het centrum. Op het strand vind je verschillende kitecentra waar ieder centrum beschikt over z’n eigen stukje zee. Als je graag wil kitesurfen in El Gouna, dien je jezelf via één van deze centra te registreren.

600x300

Ben je alvast overtuigd om deze winter een watersportvakantie door te brengen op één van onze zonnige bestemmingen? Ontdek dan snel ons aanbod op Tenerife, Gran Canaria en Egypte!

27/09/2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter