Door |Gepubliceerd op: 13/04/2023|4.3 min leestijd|

Zin in zon, zee en strand? Met meer dan 300 dagen zon per jaar en kilometers aan strand is de Costa del Sol de perfecte bestemming. Aan deze ‘zonnekust’ zit 90% van de accommodaties aan het strand, waardoor je alleen maar over hoeft te steken naar je ligbed in de zon. Wandel over de promenade naar het volgende strandje of huur een fiets en ontdek er nog meer. Benieuwd? Hieronder vind je de mooiste stranden van de Costa del Sol.

Het mooiste ‘tropische’ strand van de Costa del Sol: Playa de Viborillas

Op het tropische Playa de Viborillas waan je je in de Caraïben. Omdat dit pareltje van een strand klein en verborgen is, lijkt het wel een tropisch eiland. Het wordt omringd door kliffen en groen, wat het tot een van de mooiste stranden van de Costa del Sol maakt. En ook al is dit strandje afgelegen en wat minder bekend, er zijn wel faciliteiten zoals toiletten, douches en strandbedjes. Je komt met er via een trap naar beneden, waardoor het helaas niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Wil je echt helemáál bruin worden? Ga dan naar het nudistenstrand ernaast: Playa Benalnatura. De twee stranden liggen in Benalmádena, waar nog veel meer te zien is. Combineer je dagje strand met een bezoekje aan de jachthaven Puerto Marina of het park De La Paloma. Of slenter een uurtje door de oude straatjes in het centrum en geniet van een drankje op een van de idyllische pleintjes. 

Zonnen en feesten bij Playa de Carihuela

Playa de Carihuela is een van de beste stranden aan de Costa del Sol. Het is ruim 2 kilometer lang en daarmee het grootste zandstrand van de bekende badplaats Torremolinos. Omdat het aan de boulevard ligt heb je geen last van langsrijdende auto’s en ben je slechts een paar stappen verwijderd van een gezellig terrasje. Huur een bedje en parasol om te relaxen of wat watersportspullen voor een actieve stranddag. Ondertussen vermaken de kinderen zich op de speelpleintjes. Er zijn openbare toiletten en douches om het zoute water van je af te spoelen. Ook voor rolstoelgebruikers is dit een fijn, toegankelijk strand. Loop aan het einde van je stranddag de kleine gezellige straatjes van Carihuela in om te shoppen, een drankje te doen of tot ‘s avonds laat de bloemetjes buiten te zetten. Vooral in het hoogseizoen is dit een gezellig uitgaansgebied.

Ligbedjes met parasols op Playa de Carihuela

Foto: heerlijk zonnen op Playa de Carihuela

Het meest iconische strand van Nerja: Playa Calahonda

Als je een keer een foto ziet van het kustplaatsje Nerja, dan is de kans groot dat hier het Playa Calahonda op staat. Dit iconische strand is een van de mooiste stranden van de Costa del Sol, zowel boven als onder water: snorkelen is er erg mooi. Alle faciliteiten zijn er, zoals douches, toiletten en strandbedjes. Kom wel vroeg, want het is een klein en erg populair strandje. Vlakbij vind je een van de leukste bestemmingen van de Costa del Sol: het ‘Balkon van Europa’. Zo noemen ze de hoge boulevard waarvan je een prachtig uitzicht hebt op zee. Vanaf het strand loop je hier makkelijk onderdoor naar de andere strandjes Caletilla en El Salon. 

Het helderblauwe water aan het strand van Caletilla

Foto: bezoek het prachtige strand van Caletilla

Genoeg te doen op Playa Burriana

Aan de Calla Filipinas (ook in Nerja) vind je het bekendste van de mooiste stranden van de Costa del Sol: Playa de Burriana. Door het goudgele zand en de vele strandtentjes is het ontzettend populair. Op het strand zijn er douches, ligbedden, toiletten en speelzones voor de kleine vakantiegangers. Voor de actievelingen is er ook genoeg keuze in watersporten. Zoef over het water met een jetski of huur een kajak waarmee je de andere mooie stranden van de Costa del Sol ontdekt. Van zo’n dagje strand krijg je trek. Gelukkig zijn er aan de boulevard genoeg heerlijke goede restaurants om je honger te stillen. Tip: kom met de auto of taxi als je niet in de buurt verblijft. De heuvel naar het strand is best pittig voor fietsers of wandelaars.

Bovenaanzicht van Playa de Burriana, met palmbomen en helderblauwe zee

Foto: het populaire Playa de Burriana

Luieren en gezelligheid op Butibamba Beach, la Cala Mijas

Butibamba Beach, ook wel bekend als Butiplaya – klinkt al gezellig toch? En dat is het ook. Het is naast een heerlijk strand om te ontspannen, ook perfect om tot diep in de nacht los te gaan op de dansvloer. Door de vele restaurants, winkels, strandtenten, pubs en festivalletjes is het een gezellige, drukke boel. Het strand is een van de langere mooie stranden van de Costa del Sol, met wat rotsachtige gebieden. Er zijn genoeg parkeerplekken, strandbedjes en parasols. Het strand vanaf het water ontdekken? Huur dan een bootje en vaar over het kalme water langs de kust en neem af en toe een verfrissende duik.

Je leest het, de Costa del Sol heeft de beste stranden voor een relaxte zonvakantie. Boek je accommodatie bij Sunweb en rol zo van je hotelbed naar een ligbed op het strand. Heerlijk!

13/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter