Door |Gepubliceerd op: 02/08/2019|4 min leestijd|
Je wil graag op skivakantie; dat staat vast. Maar hoe vind en boek je jouw perfecte vakantie in de sneeuw? Met deze tips kom je al een heel eind.

1. Bepaal met wie je ideale skivakantie doorbrengt; met vrienden of toch liever met familie

Voor je gaat boeken moet je natuurlijk weten wie er met je mee gaat, want hierop stem je zowat al je keuzes af. Is skiën voor jou echt familytime? Doe je niets liever dan knus met je gezin rond de haard zitten of zijn jullie allemaal diehard skiërs? Dan kijk jij waarschijnlijk uit naar een familievakantie. Vind je après-ski zowat even belangrijk als de waaghals uithangen op de piste, dan vertrek je waarschijnlijk liever op vakantie met vrienden. Wat je kiest maakt niet uit, er is voor ieder wat wils!

2. Kies de juiste bestemming voor jouw reisgezelschap

Je bestemming zal je moeten afstemmen op je reisgezelschap; zijn jullie een groep vrienden en ervaren skiërs? Dan willen jullie vast naar een levendig dorp in een groot skigebied met voldoende kilometers piste om het afwisselend te houden. Denk bijvoorbeeld aan een populair dorp als Val Thorens in Frankrijk of Mayrhofen in Oostenrijk. Als het in het Zillertal ergens bruist is het wel hier, waar je tot in de vroege uurtjes kan doorfeesten én er naast après-ski ook nog allerlei andere dingen te beleven zijn!

Zijn jullie een familie met zowel ervaren skiërs als beginners? Ook dan is het wel zo fijn om toegang te hebben tot een groot skigebied. Omdat je het ’s avonds misschien wat rustiger houdt kan je dan kiezen voor een wat kleiner/knusser dorp zoals bijvoorbeeld Les Menuires. Hier heb je toegang tot het hele gebied van Les Trois Vallées maar geniet je toch van het gezellige dorpsgevoel. Op één van de vele terrasjes kan je rustig nagenieten van je dag. Andere opties voor een familie met skiërs van verschillende niveaus zijn Fieberbrunn in Oostenrijk, of Vaujany, een klein dorp gelegen in het groot skigebied Alpe d’Huez.

Vertrek jij op reis met kleine kinderen of gaan jullie voor de eerste keer skiën? Dan voel je je waarschijnlijk het meest op je gemak in een klein dorp in een kleiner skigebied zoals bijvoorbeeld het sneeuwzekere Valfréjus dat met zijn goede blauwe pistes perfect is voor beginners.

3. Kies de juiste accommodatie en formule voor jou reisgezelschap.

Wanneer je je bestemming gekozen hebt is het alleen nog kwestie van een goede residentie op maat uit te kiezen. Word je graag in de watten gelegd en vind je koken op skivakantie maar een vervelend klusje? Kies dan beter voor een hotel waar je je van niets iets hoeft aan te trekken en je in alle comfort en luxe kan genieten van je welverdiende rust na het skiën. Vind je dat samen boodschappen doen en koken net wel heel charmant? Dan zit je beter in een ruim appartement of chalet waar je rustig je gang kan gaan. In een chalet geniet je nog meer van de privacy met jouw gezelschap.

Enkele favorieten:

Résidence Montagnettes le Hameau du Soleil (Val Thorens)****

Gerenoveerde appartementen in chalet-stijl, vlakbij zowel het centrum als de lift. Perfect voor zowel de diehard skiërs als de diehard feesters dus. Sommige appartementen hebben zelfs een privésauna!
Alpenchalets Brugger (Mayrhofen)**** 

Deze chalets gelegen in een gezellig chaletdorp zijn geschikt voor groepen tot 10 personen. Sommige chalets hebben ook een privésauna. Met maar 300m afstand tot het centrum en 300m afstand tot de skipiste kan je gerust zeggen dat deze chalets fantastisch gelegen zijn.
Chalet la Grange de Marcelline (Les Menuires)*****
Deze chalet op loopafstand van de lift heeft een privésauna én jacuzzi. Ideaal om in alle rust te bekomen van een intensieve dag skiën in Les Trois Vallées.
Vaya Fieberbrunn (hotel)  (Fieberbrunn) ****

Dit gloednieuw luxe resort ligt op een heerlijke locatie in Fieberbrunn, vlak bij de gondel en de piste. Profiteer volop van de luxe faciliteiten zoals een prachtige wellness, binnen én buitenzwembad en geniet van heerlijke gerechten in het intieme restaurant.
In deze chalet met cateringservice heb je alle voordelen van een chalet én een hotel samen. Geniet van privacy en de gezelligheid van een open haard, maar laat het koken aan iemand anders over. Deze chalet met centrale ligging beschikt ook over een sauna en jacuzzi.

 

02/08/2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter