Door |Gepubliceerd op: 14/11/2019|2.8 min leestijd|

Het is weer zover. De dagen worden korter, de temperaturen kouder, het strooizout wordt in huis gehaald… De winter is officieel in aantocht. In ons Belgenlandje betekent dat binnenblijven, maar wat als je daar geen zin in hebt – integendeel? Wat als wij je vertelden dat je de zomer gewoon nog even kan laten verdergaan? Hoe? Door de winterzon op te zoeken, natuurlijk.

Op Fuerteventura, het tweede grootste en oudste eiland van de Canarische eilandengroep, heb je namelijk meer dan 300 dagen per jaar zon. Zelfs tijdens de wintermaanden zakt de temperatuur er zelden onder de twintig graden. Bovendien kan je er alles doen wat je hartje begeert: zonnen, zwemmen, cultuur opsnuiven én op avontuur gaan. Het 110 kilometer lange vulkanische eiland bestaat immers uit paradijselijk witte – maar ook zwarte! – stranden, pittoreske vissersdorpjes en verschillende indrukwekkende natuurparken.
Weet je niet waar te beginnen? Wij vatten graag voor je samen.

1. Vamos a la playa

Fuerteventura staat vooral gekend om haar lange, uitgestrekte stranden. Zo vind je er bijvoorbeeld Sotavento beach: een wit strand van maar liefst negen kilometer lang, grenzend aan water zo blauw dat je je even in Bali waant. En heb je al ooit gehoord van een zwart strand? Op Ajuy beach kijk je vast je ogen uit. Wil je tenslotte het gevoel ervaren van een onbewoond eiland? Dan rijd je best naar Cofete beach: een indrukwekkend ongerept strand van 12 kilometer lang. Een bezoek aan Cofete is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

2. Surf en snorkel your heart out

Of je nu een beginneling bent of al iets meer ervaring op zak hebt: Fuerteventura is hét surferswalhalla. Surfers van over de hele wereld zakken af naar het Spaanse
eiland voor haar befaamde golven. Wil je liever de onderwaterwereld verkennen dan raden we je een tripje naar Lobos aan, een onbewoond eiland slechts een kort boottochtje van Fuerteventura
verwijderd. Daar is het water kristalhelder en dus ideaal om een dagje te snorkelen.

3. Bezoek een authentiek dorpje

Fuerteventura loopt over van de pittoreske, authentieke vissersdorpjes. Al steekt El Cotillo er met kop en schouders bovenuit. Hier zie je de vissers hun verse vangst leveren aan de deur van de restaurants, om vervolgens op jouw bord geserveerd te worden. Onze aanrader in El Cotillo: La Vaca Azul, een van de allerbeste restaurants op het eiland. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is Betancuria, de voormalige hoofdstad van Fuerteventura, zeker aan te raden. De oude stad werd opgericht in 1404 en vernoemd naar haar veroveraar, Jean de Bethancourt. Het ligt in een dal, wat de rit ernaartoe al een spektakel op zich maakt. Eens daar kan je er gezellig rondwandelen, verkennen, genieten van de oude architectuur en alweer heel lekker eten.

4. Verdiep je in de lokale specialiteiten

Over lekker eten gesproken: hét belangrijkste exportproduct van Fuerteventura is geitenkaas. Wist je dat er zelfs meer geiten dan mensen op het eiland wonen? Je kan
er zelfs een museum over bezoeken! En tenslotte: heb je je mispakt aan het winterzonnetje en ben je toch wat verbrand na een paar dagen Fuerteventura? Dan verdiep jij je best in de andere lokale specialiteit: de verkoelende en helende aloë vera plant.

14/11/2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter