Door |Gepubliceerd op: 04/10/2019|2.1 min leestijd|
Vandaag is het dierendag! En dat betekent dat we het dierenrijk vandaag even wat meer aandacht mogen geven. Als je op vakantie bent, is het natuurlijk heerlijk om in het mooie, heldere zeewater rond te dobberen. Maar vaak zijn er ook hele mooie dieren in het water te vinden. In dit blog zet ik de onderwaterwereld van onze favoriete vakantiebestemmingen nog even in het zonnetje.

Griekenland

Griekenland schildpad dierendag

Griekenland is het perfecte land om te genieten van de prachtige zeedieren die het land rijk is. Een van de leukste dieren die je kunt spotten in Griekenland is een schildpad. Deze komen voor op verschillende Griekse eilanden. Op Zakynthos kun je bijvoorbeeld de zeldzame schildpad Caretta-caretta tegenkomen en er is zelfs een heus schildpaddeneiland.

Griekenland Zakynthos dierendag

Ook de uitstervende zeehondensoort Monniksrob leeft rondom Zakynthos, dus als je geluk hebt, kun je dit schattige zeehondje in de Griekse zee spotten!

Spanje

Spanje Tenerife dierendag

Ook als je op vakantie bent in Spanje, kun je op zoek gaan naar sealife. Een bekend gebied waar veel zeedieren voorkomen is bijvoorbeeld rondom de Canarische eilanden. Op Tenerife kun je heel goed dolfijnen spotten, en als je geluk hebt zie je zelfs walvissen voorbij zwemmen!

Maar ook bij Gran Canaria vind je veel verschillende prachtige exotische vissen. Als je zelf niet zeker weet waar je moet zoeken, worden er veel verschillende excursies aangeboden zodat je niet zelf op onderzoek uit hoeft te gaan.

Turkije en Egypte

Een paradijs voor lovers van de onderwaterwereld is natuurlijk Egypte, hier kun je de mooiste tropische vissen vinden. Duiken in de Rode Zee is dan ook een populaire bezigheid onder vakantiegangers. Je vindt er werkelijk van alles, van haaien en dolfijnen tot felgekleurde vissen. Of wat dacht je van de ‘Dugong’? In Marsa Alam heb je veel kans om deze zeekoe tegen te komen.

In Turkije zijn ook veel verschillende dieren in zee te vinden. Door de lange kustlijn zijn er genoeg plekken om je uren te vermaken met al het moois in de zee. Je kunt er bijvoorbeeld inktvissen, schildpadden, roggen, murenes en andere bijzondere vissoorten bewonderen. Neem dus zeker even de moeite om al dit moois te ontdekken als je op vakantie bent in Turkije.

Welke mooie dieren heb jij al eens voorbij zien komen in de zee?

04/10/2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter