Door |Gepubliceerd op: 02/06/2016|2.8 min leestijd|

Je vakantie combineren met het bezoeken van een festival? Klinkt als een uitstekend idee. Hieronder een lijstje met  festivals die je zeker niet mag missen deze zomer! 

Foodtruck festival – Barcelona

Als je aan de Costa Brava verblijft, mag een dagje naar Barcelona natuurlijk niet ontbreken.
In deze wereldstad wemelt het in de zomer van de food trucks. Food truck festivals zijn festivals waarbij je kan genieten van het lekkerste street food! Enthousiaste foodies komen bij elkaar om verschillende hapjes te proeven en om lekker te ontspannen met een relaxed muziekje op de achtergrond. Eén van de bekendste foodfestivals in Barcelona is Eat Street. Elke tweede zaterdag van de maand geniet je hier van het lekkerste gerechten in het oude industriecomplex Nau Bostik in de wijk La Sagrera. Maar liefst 13 enthousiaste chefs koken hier hun eigen unieke gerechten. Daarnaast is er ook een markt, worden er gastronomische workshops gehouden en kan je proeven van lokale bieren en wijnen. Met nog een paar dj’s en het zonnetje op je hoofd is dit festival helemaal compleet!

Foodtruck festival

La Tomatina – Valencia

Elke laatste woensdag van augustus veranderen de pittoreske straatjes van het plaatsje Buñol in een slagveld vol knalrode tomaten en uitgelaten mensen. De 20.000 gelukkige tomatengooiers krijgen 2 uur lang de tijd om 150.000 tomaten te gooien. Maar dat is toch zonde van die tomaten? Geen zorgen, want er worden alleen tomaten gebruikt die niet meer eetbaar zijn. En dat is maar goed ook, want met deze lading tomaten kunnen 14.400 flessen tomaten ketchup worden gevuld. Wil jij graag dit immense voedselgevecht beleven? Vanuit de Costa Blanca ben je met de huurauto op circa 2 uur in Buñol. Combineer dit spektakel bijvoorbeeld met een stedentrip naar Valencia zodat je na het avontuur nog even tot rust kan komen in deze schitterende stad!

La Tomatina

Festes de la Terra – Ibiza

Van 5 tot 15 augustus wordt in de hoofdstad van het eiland Ibiza het festival van de aarde gevierd ter ere van de patroonheiligen van Ibiza. Hier vind je een scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Koop bijvoorbeeld leuke souvenirtjes op de vele markten, geniet van de diverse muziek- en dansoptredens op de pleintjes, bewonder de optochten en kijk ’s avonds naar de adembenemende vuurwerkshows. Kortom, genoeg te beleven!

Festes de la Terra

Festa do Pescador – Albufeira

De maand september is altijd een goede tijd om Albufeira te bezoeken. De stranden zijn dan minder druk, de temperatuur is nog steeds aangenaam en het jaarlijkse Festa do Pescador wordt in het eerste weekend van deze maand gevierd. Het Festa do Pescador, letterlijk vertaald ‘Feest van de Visserman’, draait allemaal om traditionele muziek, dans en lekker eten. Bezoekers zijn meer dan welkom om de verschillende festiviteiten bij te wonen en in de avonduren kan je langs een lange rij kraampjes wandelen en allerlei soorten vis en zeevruchten kopen, waarna je met de Portugezen aan de lange tafels in het midden van de markt kan aanschuiven om te genieten van de traditionele gerechten. Met op de achtergrond live muziek en gekleurde lampjes boven je hoofd is dit gegarandeerd een avond om nooit te vergeten.

Festa do Pescador

Welk festival in het buitenland staat er op jouw bucketlist? Laat het ons weten in een reactie!   

02/06/2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter