Door |Gepubliceerd op: 13/04/2023|2.2 min leestijd|

Van hippe eetcafés in het centrum tot romantisch dineren aan het water. Het Griekse eiland Zakynthos zit vol met goede restaurants. Of je nu een bodempje wil leggen voor een avondje dansen, of het beste wilt eten wat de Griekse keuken te bieden heeft. Welk restaurant kies jij?

Beste restaurant in Zakynthos-Stad

In Zakynthos-Stad vind je de leukste en beste restaurants. Op de Bochali-heuvel vind je niet alleen een eeuwenoud kasteel, maar ook verschillende traditionele taverna’s waar je heerlijk kan eten. Eén daarvan is restaurant Movida. Binnen is het heel mooi ingericht, maar vraag bij mooi weer zeker om een tafeltje buiten. Je hebt er ‘s avonds namelijk een fenomenaal uitzicht over de verlichte haven en de stad. Wie luxe en sfeervol wil eten, kan naar Madisons. Een hip restaurant aan zee met vriendelijk personeel, dat met recht een plekje heeft in de lijst van beste restaurants op Zakynthos. De menukaart is erg uitgebreid, van risotto en sushi tot hamburgers en steaks. Ideaal voor een romantisch diner bij zonsondergang.

Vanaf de terrasjes op de Bochali-heuvel heb je fenomenaal uitzicht

Foto: fenomenaal uitzicht vanaf de restaurants op de Bochali-heuvel

Echt Grieks eten op Zakynthos

Het authentieke Griekenland proeven en ervaren in een traditioneel Grieks restaurant? In Tsilivi vind je restaurant Avli. Leuk, gastvrij en een van de beste restaurants van Zakynthos. Ze hebben een uitgebreid menu, van typisch Griekse gerechten met kip en lam tot gyros en moussaka. In badplaats Argassi zit restaurant Zorbas. Daar staan zoveel lekkere dingen op de kaart dat het erg moeilijk kiezen is! Van overheerlijke verse zeevruchten tot een klassieke Griekse salade. Tip: probeer de mixed souvlaki. De porties zijn er best groot, dus ga er alleen heen met grote trek!

Mixed souvlaki op een bord in Grieks restaurant Zorbas

Foto: probeer de mixed souvlaki in restaurant Zorbas

De beste lokale producten en wijnen bij Argassi 

Als je jezelf écht wil verwennen tijdens je vakantie op Zakynthos, dan reserveer je een tafel bij Anadalis. Dat ligt net buiten het centrum van Argassi en hoort zonder twijfel bij de beste restaurants in Zakynthos. Bij deze Griekse taverna werken ze alleen met de beste verse en lokale producten, waardoor je geniet van heerlijke mediterrane gerechten. Ook wijnliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek, want bij al dat lekkers worden de beste wijnen geserveerd. Buiten op het terras zie je aan het eind van de dag de zon ondergaan achter de bergen. Het ultieme vakantiegevoel .. Eet smakelijk!

Honger gekregen? Bekijk de accommodaties van Sunweb op Zakynthos en maak je klaar voor een overheerlijke vakantie vol smaakexplosies.

13/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter