Door |Gepubliceerd op: 22/02/2018|3.1 min leestijd|

Is een vakantie naar Griekenland iets dat al een tijdje op jouw verlanglijstje staat? Spreken het helderblauwe water, het warme weer en de Griekse cultuur jou aan? Dan is een vakantie naar Kos misschien wel dé ideale Griekse bestemming voor jou. Waarschijnlijk weet je wel dat Kos een Grieks eiland is, maar weet jij ook onderstaande 7 dingen over Kos

1. Hippocrates

Kos is de geboorteplaats van de Griekse arts Hippocrates. Hij wordt beschouwd als de vader van de westerse geneeskunde aangezien hij de eerste was die aandacht schonk aan de natuurlijke oorzaken van ziekten in plaats van de bovennatuurlijke oorzaken. De bewoners van Kos zijn dan ook heel trots op de grote invloed die Hippocrates heeft gehad op de geneeskunde, iets wat je niet zal ontgaan tijdens een bezoek aan het eiland. Zo zijn er ter ere van hem een tempel, plein en verschillende archeologische monumenten. Bovendien werd er ook een museum gebouwd en wordt er jaarlijks een festival georganiseerd voor Hippocrates. Op het eiland Kos kan je de Griekse geschiedenis en mythes zelf herbeleven dankzij deze vele bezienswaardigheden.

2. Caretta Caretta

Op Kos kan je de beschermde Caretta caretta schildpadden letterlijk tegen het lijf lopen. Let dus op dat je de “onderwater verkeersregels” toepast: verleen telkens voorrang aan de zeeschildpadden om een botsing te voorkomen. Kos is namelijk een ideale bestemming voor liefhebbers van verschillende soorten watersport zoals snorkelen, duiken, windsurfen,…

3. Turkije

Terwijl je van een heerlijke cocktail aan het genieten bent aan de kust van Kos is het mogelijk dat je in de verte Turkije spot! Je moet het zelfs niet zomaar bij kijken houden: ga er gewoon een dagje naartoe. Neem een excursie waarbij je ’s morgens met de boot naar de Turkse badplaats Bodrum vertrekt. Hier kan je genieten van de Turkse cultuur, de vele winkelstraatjes en even tot rust komen in een hamam. Een ideale daguitstap om jouw verblijf op Kos nog gevarieerder te maken!

4. Fietseiland

Vanwege de vlakte van het eiland en de vele fietspaden, wordt Kos ook wel het fietseiland genoemd. Ontdek het eiland met de fiets en geniet van een fris briesje al fietsend. Probeer de fietsroute langs de oostkust eens uit! Via deze route fiets je door Kos-stad om vervolgens tot rust te komen in de zuid-oostkust.

5. Nissyros

Naast het eiland Kos bevindt zich het ‘vulkaaneiland’ Nissyros. ’s Morgens word je afgezet aan de Stefanos-krater en deze mag je te voet bezoeken. Een adembenemende en unieke ervaring. Nadien krijg je de kans om rond te lopen in de hoofdstad Mandraki. Aanschouw hier de prachtige witte huizen met blauwe gevels en mozaïeken. Een echte Griekse ervaring!

6. Grieks

Het Grieks is dé taal met de oudste geschreven bronnen in Europa. De taal is doorheen de eeuwen niet veel gewijzigd en blijft standhouden. Dit in tegenstelling tot het Latijn bijvoorbeeld. Tip: schaaf je Grieks wat bij vooraleer je vertrekt naar het eiland Kos om zo te kunnen communiceren met de lokale bevolking.

7. Genezende Embros Thermae

Onderzoekers zeggen dat het water van de warmwaterbron Embros Thermae genezend werkt. Als je het dus nog niet warm genoeg hebt op het eiland, kan je hier komen baden in water met een temperatuur tussen 40 en 50 graden. Het water stroomt uit de rotsen de zee in. Je zal je neus wel even moeten toeknijpen want het water geeft een zwavelachtige geur af.

22/02/2018|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter