Door |Gepubliceerd op: 14/07/2022|2.4 min leestijd|

Een vakantie naar Tunesië is altijd een fantastisch idee. Genieten in luxe hotels, tot rust komen op prachtige stranden en in heerlijke hammams en versteld staan van de mooiste archeologische opgravingen. Dit zonnige land is bijna magisch te noemen. En dat op slechts 2,5 uur vliegen! Lees hieronder waarom dit kleurrijke land de perfecte locatie is voor jouw volgende zonvakantie.

De ideale vakantie in Tunesië

In Tunesië is klantervaring heel belangrijk. De hotels zijn vaak nog geen 10 jaar oud of zijn recent gerenoveerd. Er is vaak ook een uitgebreid aanbod aan faciliteiten bij deze hotels, en dat terwijl Tunesië juist een van de goedkoopste zonbestemmingen is!

Tunesie uitzicht over zee

Foto: schitterend uitzicht over zee

Laat je verwennen

Vrouwen halen hun hart op in de verschillende kuuroorden en schoonheidscentra van Tunesië. Ontdek de vele Tunesische rituelen en kom thuis met een babyzachte huid! Maar mannen, niet getreurd. Er is ook een uitgebreid aanbod speciaal voor mannen, waaronder Tunesische kappers en barbiers.

vrouw op massagetafel met groene handdoek

Foto: geniet van een ontspannen massage

Prachtige stranden

Tunesië heeft prachtige stranden en het zeewater is helder. Dankzij de comfortabele temperaturen is Tunesië heel geschikt voor watersporten, zoals kitesurfen, parasailing, windsurfen…Houd je meer van het vaste land onder je voeten? Ga op avontuur door de eindeloze landschappen en verken de prachtige kustlijn te voet, te paard of op de fiets!

Ontdek het bruisende uitgaansleven

Heb je wel genoeg gezien van Ibiza of Salou? Tunesië is de nieuwe trendy bestemming om je vakantie te vieren. Er is een uitgebreid aanbod aan uitgaansgelegenheden in Sousse! Zo feest je bijvoorbeeld in de open lucht in discotheek Bora Bora.

gekleurde theeglaasjes op een dienblad tunesie

Foto: thee drinken, Tunesië

Ontdek de cultuur

Er zijn veel medina’s in Tunesië, onder andere in Tunis, Kairouan en Sousse. Deze staan allemaal op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Een minder bekende medina is die van Sfax. Deze stad is een van de meest authentieke en traditionele van het hele land en is zeker een bezoekje waard. Bezoek de populaire markten, ook wel “Souks” genoemd en ontdek de tradities van dit prachtige land. Zo brengt de Souk El Trouk in Tunis en Sfax veel ambachtslieden samen. Om optimaal van de Tunesische cultuur te genieten, kun je het beste een gids meenemen. Die zal je de beste plekken laten ontdekken.

Amphitheater Tunesie

Foto: amphitheater Tunesië

Verken de woestijn

Er is genoeg te doen in Tunesië. Zo kun je veel watersporten beoefenen, golfen, mountainbiken, 4×4-tochten door de woestijn maken en de meest uitzonderlijke plaatsen bezoeken. De beste manier om het land te ontdekken is met een quad. Hiermee ga je dwars door de woestijn, langs wijngaarden, olijfbomen, duinen en dorpen.

 

Nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere land? Bekijk dan snel ons fantastische aanbod aan hotels in Tunesië en ga het zelf ontdekken!

Hi, ik ben Sanne! Ik schrijf voor Sunweb blogs over de mooiste bestemmingen. Wat een droombaan hè? Van Rome tot Tirol en van Kos tot Nice: ik neem je mee naar de chillste stranden, lekkerste restaurants, gaafste activiteiten en de meest spectaculaire uitzichtpunten. Ga je mee?
14/07/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter