Door |Gepubliceerd op: 01/06/2016|2.3 min leestijd|

Vakantie is een prima moment om een goed boek te lezen. Helemaal relaxed op een ligbedje op het strand of op een luchtmatras in het zwembad. Deze lijst vol must-reads is ideaal voor elke boekwurm of gelegenheidslezer. Zo kan je aankomende vakantie ontspannen neerploffen onder de stralende zon en je laten meeslepen door één van deze spraakmakende boeken.

Boek lezen aan het zwembad

Het smelt, Lize Spit

Laat je meeslepen door een verrassend en fantasierijk boek van Lize Spit. In Eva’s geboortejaar 1988 worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, Pim en Laurens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de bloedhete zomer van 2002. De jongens worden pubers met wrede plannen. De verlegen Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verlinken.

Het meisje in de trein, Paula Hawkins

Rachel is een gescheiden alcoholiste die dagelijks de trein door een buitenwijk naar Londen neemt. Onderweg reist ze langs een straat met huizen waar zij vroeger zelf één van de gelukkige bewoners was. Iedere dag ziet ze het huis van een jong koppel dat zij Jess & Jason noemt. Op een dag ziet Rachel vanuit de trein dat er iets vreemds gebeurt in de tuin van Jess & Jason, waardoor zij plotseling betrokken raakt in een mysterieus drama.

Mooie meisjes, Karin Slaughter

Geraak in de ban van deze duistere en spannende thriller van Karin Slaughter. Wanneer op het journaal melding wordt gemaakt van een verdwenen meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij geraakte twintig jaar geleden vermist en het mysterie rond haar verdwijning werd nooit opgelost. Maar wanneer Claire het raadsel alsnog ontrafelt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.

Pogingen iets van het leven te maken, Hendrik Groen

Dit ‘geheime’ dagboek van de 83-jarige Hendrik Groen vertelt de ups en downs van het leven in een verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Het rebelse gedrag tegen de directie, vechten tegen de dood en hilarische relaties tussen medebewoners, maakt dat dit boek indrukwekkend is om te lezen. Je droomt plots mee met de wensen van de pientere Hendrik Groen en krijgt een voorproefje in de mogelijke toekomst.

Voor jou, Jojo Myes

De 26-jarige brave Louisa besluit na het verlies van haar baan, de zorg voor de 35-jarige Will op zich te nemen. Hij is na een ongeluk in een rolstoel terecht gekomen en is zijn levenslust compleet verloren. Louisa ontdekt dat Will euthanasie wil plegen en besluit om alles op alles te zetten om de oude, avontuurlijke Will terug te brengen, zodat hij zijn plan afgelast. Maar hoe doe je dat als je zelf bang bent om de wereld te ontdekken?

Welke boeken staan bij jou hoog op je lijstje voor je volgende vakantie onder de zon?

01/06/2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter