Door |Gepubliceerd op: 18/06/2020|3.2 min leestijd|

Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden op je vliegvakantie? Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij hebben wat tips voor je verzameld, zodat je veilig en zorgeloos het vliegtuig in kan stappen tijdens corona.

Vooraf online inchecken

Zorg ervoor dat je van te voren online incheckt. Zo voorkom je aanrakingen met de check-in-automaten op het vliegveld en minimaliseer je het contact met het personeel.

Op de luchthaven

Op de vliegvelden zijn er verschillende coronamaatregelen genomen. De securitymedewerkers dragen handschoenen en er wordt extra schoongemaakt. Ook zijn er op veel plekken tape of afscheidingslint aangebracht om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Daarnaast zijn de balies voorzien van plastic beschermingsmateriaal.

Veiligheidscontrole

Om de veiligheidscontrole vlot te laten verlopen, raden wij je aan om al je spullen op de juiste manier in de bakken te stoppen tijdens de controle. Zorg vooraf dat je je laptop en vloeibare producten aan de bovenkant van je handbagage hebt liggen, zodat je die snel en makkelijk in een aparte bak kan leggen en het personeel niet jouw spullen moet doorzoeken of scheiden. Vergeet niet dat alleen vloeistoffen tot 100 ml zijn toegestaan in je handbagage.

Mondmasker

Het dragen van een mondmasker is verplicht in het vliegtuig. Ga je met het openbaar vervoer naar de luchthaven? Dan moet je hier ook een mondmasker voor dragen. Zorg dus dat je voldoende mondmaskers mee hebt!

Neem zelf drinken en eten mee

De catering in de vliegtuigen is verminderd  of zelfs niet  meer. Zorg dus dat je drinken en eten meeneemt voor je in het vliegtuig stapt. Let wel op de 100ml regeling van de douane. Neem je eigen waterfles mee of koop een drankje in de winkel na de douane.  Zorg er echter wel voor dat je flesje met water leeg is als je bij de security aankomt. Na de veiligheidscontrole kan je de lege fles weer terug bijvullen aan een waterkraantje.

Ga thuis naar de WC

Vergeet niet voor je thuis weggaat naar de wc te gaan. Zo min mogelijk contact is in tijden van corona natuurlijk het beste! Je kan op de luchthaven en in het vliegtuig naar het toilet maar kuis dan eerst de aan te raken oppervlakken met een desinfecterend doekje. Vergeet daarna niet door te spoelen en het toilet te verlaten met een gesloten deksel.

Handen wassen

Je moet je handen geregeld wassen als je gaat vliegen. Was je handen met water en zeep voor minimaal 20 seconden. Hoe vaker, hoe beter. Onze tip: neem kleine flesjes desinfecterende handgel mee in je handbagage (onder de 100ml) en probeer zo min mogelijk aan je gezicht te komen. Als je moet niezen of hoesten, doe dit dan in je elleboog en zo ver mogelijk bij anderen vandaan.

Afstand houden

Zorg dat je tijdens de gehele reis genoeg afstand houdt van andere reizigers en het personeel (minstens 1,5 meter). Dit geldt voor je reis naar het vliegveld, maar ook op het vliegveld zelf.

Betaal contactloos

Koop je iets op de luchthaven of in het vliegtuig? Betaal dan zoveel mogelijk contactloos.

Gebruik je mobiele boardingpass bij de gate

Zodra je aan boord mag, scan dan zelf je boardingpass op je telefoon. Zo hoeft de medewerker van de luchtvaartmaatschappij jou of je boardingpass niet aan te raken.

Maatregelen op de bestemmingen

Bekijk voordat je vertrekt hier de corona maatregelen op jouw bestemming.

Extra tip: download de Sunweb App

Met de handige Sunweb app heb je altijd al jouw boekingsgegevens bij de hand. Zo kun je op ieder gewenst moment alle reisdetails, reispapieren en betalingsgegevens erbij pakken.

Via notificaties in de app word jij ook op de hoogte gehouden van belangrijke ontwikkelingen over en op bestemming. Zo ontvang je de o.a. de vertrekinformatie op bestemming via de app en weet je hoe laat jouw transfer naar de luchthaven vertrekt. Download de app hier.

18/06/2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter